AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

"Terörün partisi, siyasi ideolojisi olmaz. Terör saldırılarında ölenler, asla birbirinden ayrılamaz. Bunların hepsi bu milletin evlatlarıdır"- "Terörden beslenenler var. Maalesef şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlar da bundan besleniyor. Kimse şehitler

ANKARA (AA) - SİNAN USLU - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Terörün partisi, siyasi ideolojisi olmaz. Terör saldırılarında ölenler, asla birbirinden ayrılamaz. Bunların hepsi bu milletin evlatlarıdır." dedi.

Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ, Van, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin etnik kimliği, kültürü, mezhebi ve siyasi görüşünün ne olduğuna asla bakmadıklarını ve bakmayacaklarını bildirdi.

Yasin Aktay, terör saldırılarında yaşanan ölümlerin, siyasi istismar konusu haline getirilmesinin acıları daha da perçinlediğini vurguladı.

- "İnsancıl bir yaklaşım değil"

Bazı ölümlere sessiz kalmanın, bazı ölümleri ise 'bizim ölülerimiz' diye sahiplenin insancıl bir yaklaşım olmadığını belirten Aktay, "Terörün partisi, siyasi ideolojisi olmaz. Terör saldırılarında ölenler, asla birbirinden ayrılamaz. Bunların hepsi bu milletin evlatlarıdır." dedi.

Terörden beslenenler olduğuna işaret eden Aktay, "Maalesef şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlar da bundan besleniyor. Kimse şehitlerimiz üzerinden istismara kalkışmasın. Kimse şehitlerimizi istismar etmesin." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısının hedefindeki düğünün sahibi, damadın babası Fettah Akdoğan'ın 10 Şubat 2007 tarihinde AK Parti'ye üye olduğu ve halen AK Parti Pervari İlçe Teşkilatına kayıtlı resmi üye olduğu öğrenildi.

Gaziantep'te önceki gece merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'ndeki bir ilkokulun bahçesinde organize edilen kına gecesine canlı bomba saldırı düzenlemiş, olayda 54 kişi hayatını kaybetmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :