AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut:

AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut:

"Dokunulmazlık bir zırh gibi anlaşılmamalı"

TBMM (AA) - AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, dokunulmazlıkların zırh gibi anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

Bulut, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün Genel Kurulda, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın, Elazığ'ın kamu kaynaklarından yeterince pay almadığını dile getirdiğini anımsattı.

Bunun gerçek bir beyan olmadığını belirten Bulut, "Elazığ kamu kaynaklarından en fazla payı alan illerden bir tanesi" dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürlüklerinin çoğunun da Elazığ'da yer aldığını vurgulayan Bulut, şehrin ulaştırma ve haberleşmede yaklaşık 2 milyar liralık, eğitimde 326 milyon lira, sağlıkta 1 milyar liranın üzerinde olmak üzere değişik alanlarda toplam 10 milyar liraya yakın kamu yatırımı aldığını aktardı.

Bulut, "Bir ille alakalı olumsuzluğu, eksikliği dile getirmek, siyaset üretme adına bunu ortaya koymak o ile fayda sağlamaz. Bundan dolayı bir ilin milletvekili veya kendisini o ile ait hisseden bir milletvekilinin de bundan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bulut, "Bütçe, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bütçe midir?" sorusu üzerine, bütçenin, bu yıl içindeki bütün ihtiyaçları karşılayacağını düşündüklerini söyledi.

"Dokunulmazlıklar konusunda AK Parti'nin düşüncesi nedir?" sorusu üzerine de Bulut, bu konunun geçmişten bugüne kadar konuşulduğunu anımsatarak, dokunulmazlığın bir zırh gibi anlaşılmaması gerektiğini kaydetti. Bulut, "Dokunulmazlık, 'Ben ne yaparsam yapayım, hangi eyleme bulaşırsam bulaşayım, hangi terör eyleminde rol alırsam alayım, bana dokunmazlar, dokunamazlar' kisvesinden çıkartılmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkındaki fezleke konusunda AK Parti'nin bir adım atıp atmayacağı sorusuna ise Bulut, "Kendi canına kıyanın taziyesine oturulmaz iken, 29 masum insanın canına kıyan, hiçbir suçu olmadığı halde o insanların canına kıyan insanların taziyesine gitmek, onların cenazesine omuz vermek, herhalde açıklanabilir bir şey değil. Bu, Türk milletini, özellikle Anadolu insanını derinden zedelemiştir" yanıtını verdi.

Suriye sınırındaki gelişmeler konusundaki bir soru üzerine de Bulut, kendi sınırını korumak için hareket eden Türkiye'nin, hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını, bundan sonra da olmayacağını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :