Adana'daki terör örgütü propagandası davası

Adana'daki terör örgütü propagandası davası

Hakkında "terör örgütü propagandası" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PYD/PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ferdi A. ile avukatı katıldı.

Ferdi A. savunmasında, sosyal medya hesabı bulunduğunu fakat yapılan paylaşımlar ile beğenilerin kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanmadığını savunan Ferdi A. "Sosyal medyada herhangi bir sayfayı beğeniyordum, sonra sürekli beğeni isteği geliyordu. Evimde yapılan aramada ele geçirilen bıçak ve kuru sıkı tabanca bana ait değildir. Kime ait olduğunu bilmiyorum. Arama yapılan evde ailemle yaşıyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için süre verilmesi talebinde bulunarak, sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ferdi A'nın mevcut halinin devamına ve esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 26 Şubat'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :