AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Anadolu Ajansınca hazırlanan kitap, Ereğli'de "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı- Ereğli Kaymakamı Madenoğlu:- "Son derece anlamlı, ibret vesikası niteliğinde belgelerle dolu olan bu kitapta o gece yüce milletimize karşı oynanan kanlı oyun en

ZONGULDAK (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Ereğli Belediyesinin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde vatandaşların devam ettirdiği demokrasi nöbetinde, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır tarafından stant önünü dolduran kalabalığa kitaplar dağıtıldı.

Madenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın demokrasiye sahip çıktığını, o gece ve sonrasının Anadolu Ajansının çalışmaları ve gayretleriyle belge niteliğinde bir kitaba dönüştürüldüğünü söyledi.

AA'nın tarihi bir görevi üstlendiğini vurgulayan Madenoğlu, şöyle konuştu:

"Kitap incelendiğinde görülecektir ki hainlik diz boyu. Bu hainliğin diz boyu olması kadar vatanseverlik, darbe girişimini sonuçsuz bıraktı. Son derece anlamlı, ibret vesikası niteliğinde belgelerle dolu olan bu kitapta o gece yüce milletimize karşı oynanan kanlı oyun en detaylı şekilde anlatılmakta ve resimlerle dile getirilmekte. Yüce Mevla'm kahraman milletimize böyle kötü günler bir daha göstermez. Doküman niteliğindeki bu kitapçığın hazırlanmasında emeği geçen merkezi ve taşrasında çalışanları kutluyorum.”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 15 Temmuz tarihinden itibaren gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve askeri temsil etmeyen bir grup hainin vatandaşlara silahlarını çevirdiğini anımsatarak "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından halkımız sokaklara dökülerek darbe girişimini önlemiştir. Tuttuğumuz nöbetlerin anlamı da darbeci düşünceye karşı bir daha darbe yapılmasın diyedir. Kitabın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu bir belgedir. İnşallah bu belge önümüzdeki günlerde daha da detaylı hazırlanarak sunulacağını düşünüyorum. Çünkü burada birçok kahramanlık öyküleri var." diye konuştu.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da Anadolu Ajansının darbe girişiminin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen halkın olayları daha iyi idrak edebileceği tarih niteliğinde bir kitabı hazırladığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler