8 adımda sağlıklı beslenme

8 adımda sağlıklı beslenme

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görev yapan Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, sağlıklı beslenme konusunda önemli ipuçları verdi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görev yapan Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, sağlıklı beslenme konusunda bilgilerini paylaştı. Karakulak, sağlıklı beslenme için atılacak adımları şu şekilde sıraladı:

Kırmızı Et Tüketimini Kontrol Altında Tutun: Haftada 2-3 kere kırmızı et tüketimi önerilen bir miktar olarak belirlendi. Diyetisyen, kırmızı etin aşırı tüketiminin kolesterol yüksekliği, karaciğer yağlanması ve kanser gibi riskleri artırabileceğine dikkat çekti.

Zeytinyağına Önem Verin: Kalp sağlığı için zeytinyağının tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Karakulak, oleik asit içeriğiyle zeytinyağının genel sağlığa olumlu etki sağlayan bir yağ olduğunu belirtti.

Günde 2 Porsiyon Meyve Tüketin: Günlük 2 avuç meyve tüketimi, vücuda bol miktarda vitamin ve antioksidan sağlayarak bağışıklık sistemini destekliyor. Aynı zamanda tatlı isteğini azaltabilir.

Güne Su İçerek Başlayın: Dyt. Karakulak, güne su içmenin önemine vurgu yaparak, düzenli su içiminin vücudu toksinlerden arındırmaya, kilo kontrolüne ve iştahı etkilemeye yardımcı olduğunu söyledi.

Öğün Planlaması Yapın: Sağlıklı beslenmek için öğünleri atlamamak ve haftalık menü planlaması yapmak önemli. Kurubaklagil, balık ve tavuk gibi çeşitli protein kaynaklarına yer vermek önerildi.

Ekşi Mayalı Tam Tahıllı Ekmek Tercih Edin: Beyaz un yerine ekşi mayalı tam tahıllı ekmeklerin tercih edilmesi, minerallerin bağırsaklarda daha iyi emilmesini sağlar ve uzun süre tokluk hissi sağlar.

Her Gün Sebze Tüketin: Karakulak, kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde çeşitli sebzelerin tüketilmesini önererek, bu besinlerin vücudu antioksidanlarla destekleyerek kronik hastalıklardan koruyabileceğini belirtti.

Yapay Tatlandırıcılardan Kaçının: Doğal alternatiflere yönelmenin önemine değinen Diyetisyen Karakulak, meyve suyu veya smoothie gibi içecekleri kendi hazırlayarak, doğal tatlandırıcı olarak bal kullanılmasını önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.