5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Sümer:- "Evimiz olan Türkiyemizi, yurdumuzu, vatanımızı, küllük ve çöplük olmaktan, insanın ağır şiddeti altında tutulmaktan kurtarmalıyız"

ANKARA (AA) - Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, "Evimiz olan Türkiyemizi, yurdumuzu, vatanımızı, küllük ve çöplük olmaktan, insanın ağır şiddeti altında tutulmaktan kurtarmalıyız." ifadesini kullandı.

Sümer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çevrenin insanlar tarafından ağır şiddet altında tutulduğunu belirtti.

Türkiye'nin toprağının, suyunun, havasının, doğasının, parklarının, spor ve oyun alanlarının, sokakları ve caddelerinin duyarsız vatandaşlarca kirletildiğini ileri süren Sümer, "Bir avuç kahraman çevrecinin karşısında, milyonlarca kirleten, izleyen ve görevlerini yapmayanlar var." görüşünü ileri sürdü.

Doğa ve üstünde yaşayan canlıların büyük bir saldırı ve tehdit altında olduğunu savunan Sümer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün, kapalı veya açık alanlarda sigara içerek, izmaritleri, yerlere, yeşilliklere, sulara ve bahçelere atanlara 'yazıklar olsun' diyoruz. Bugün, ciğerlerini ve memleketlerini kirletenlere, bu görüntüleri ve hareketleri umursamadan izleyenlere, çöplerin yanında yaşayanlara, oturanlara, bekleyenlere 'kendinize geliniz' diyoruz. Hiçbirimiz küllükte, çöplükte ve her çeşit şiddetin bulunduğu ortamlarda yaşamaya layık değiliz. Evimiz olan Türkiyemizi, yurdumuzu, vatanımızı, küllük ve çöplük olmaktan, insanın ağır şiddeti altında tutulmaktan kurtarmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :