4 milyon araç sahibine müjde!

4 milyon araç sahibine müjde!

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, hurda teşvikinin 2014 yılında hayata geçirileceğini belirtti. Ergün, uygulama kapsamında Türkiye'de üretilen araçlardan satın alanlara yeni bir kredi imkanı sağlanabileceğini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlara yönelik hazırlanan çalışmanın son noktaya getirildiğini açıkladı. Habertürk TV'nin yayınına katılan Bakan Ergün, eski araçların rafikten çekilmesi noktasında bazı teşvik mekanizmalarının da devreye sokulacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

“Yani hem arabasını alalım bir fiyat belirleyelim buna, onun için 3 bin liradan 6 bin liraya kadar, aracın yaşına göre, modeline göre belirlenecek olan fiyatlar olabilir. Kaç para senin araban? Al 6 bin lira senin arabana para veriyoruz. Sana kredi imkanları da oluşturalım ama Türkiye'de üretilen araçlardan satın alma yoluyla bu kredi imkanını oluşturmamız gerekiyor ki Türkiye'deki üretimi de teşvik edelim. Çünkü, Türkiye'de şu anda piyasada kullanılan, satın alınan otomobillerin yüzde 75'i ithal otomobiller. Zannedersem bu çalışmayı artık 2014 yılında biz hayata geçirebiliriz.”

Ergün, Türkiye'de 20 yaş üstü 4 milyondan fazla araç bulunduğunu, bunun 2 milyonunun binek araç olduğunu belirtti.

 

Kaynak: Star gazetesi