29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

"29 Ekim, ülkeyi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerleri, daha gür sesle tekrar etme günü"

ANKARA (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 29 Ekim'in ülkeyi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerleri, daha gür sesle tekrar etme günü olduğunu belirtti.

Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

29 Ekim'in ülkeyi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerleri, daha gür sesle tekrar etme günü olduğuna işaret eden Arslan, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hedef alan terör örgütlerine karşı tek yürek olduğumuzu gösterme günüdür. Bu anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Çünkü, biz farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, ilan edildiği günden beri Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma çabasının simgesi olan cumhuriyetin, hem her alanda ilerleyişin kaynağı, hem ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemenin, bu değerleri gelecek kuşaklara teslim etmenin en büyük görevleri olduğunun altını çizen Arslan, şunları aktardı:

"İnanıyorum ki cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecek ve ülkemiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacak. Bu anlamlı günde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :