29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Bugün Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla kutluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada her geçen gün büyük bir azim ve kararlılıkla yaklaşıyoruz"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bugün Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla kutluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada her geçen gün büyük bir azim ve kararlılıkla yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalık, Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarihin şanlı sayfalarına altın harflerle yazılmış olan Kurtuluş Savaşı'nda millet olarak verilen mücadelenin kazanılmasıyla ilan edilen Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümünün gurur ve iftiharını hep birlikte idrak edildiğini belirtti.

Kurulduğu ilk gün olduğu gibi bugün de dünyanın dört bir yanındaki mazlumların, mağdurların ve muhtaçların yegane umudu olduğuna dikkati çeken Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizi; en güçlü şekilde koruyan, umutlara karşılık bulmanın asil mücadelesini veren ve ecdadımızdan aldığımız miras ile bir geleceği geçmiş ile inşa eden bir milletiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Milletinin iradesi ile Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü doğrultusunda koydukları 2023 hedeflerini, cumhuriyetin kuruluş ideallerini hayata geçirmek için adımlar attıklarını anımsatan Öznur Çalık, şunları kaydetti:

"Bugün Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla kutluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada her geçen gün büyük bir azim ve kararlılıkla yaklaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, gazilerimizin, isimsiz kahramanlarımızın aziz hatırasını saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm içtenliğimle kutluyor, bütün vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :