28 Şubat geldi çattı! Postmodern darbenin yıldönümünde açıklanacak 28 Şubat'ta mutabakat metninde neler olacak?

28 Şubat geldi çattı! Postmodern darbenin yıldönümünde açıklanacak 28 Şubat'ta mutabakat metninde neler olacak?

6 benzemez muhalefet partisi, hazırlanan mutabakat metnini 28 Şubat'ta Bilkent Otel'de düzenlenecek geniş katılımlı toplantıyla kamuoyuna açıklayacak. 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde açıklanacak metin merakla bekleniyor.

İçinde 28 Şubat postmodern darbesinin en büyük mağdurlarından rahmetli Necmettin Erbakan'ın da olduğu siyasi parti temsilcilerinin alfabetik sıraya göre okuyacağı 22 sayfalık mutabakat metni, 6 benzemez partinin liderleri tarafından imzalanacak.

ADAYLARINI BELİRLEYECEKLER AMA KAVGA VAR

Bu toplantının ardından muhalefet liderleri, ittifakı biçimlendirmek, seçim öncesi ve sonrası ilkeleri kararlaştırmak ve cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğini görüşmek için bir araya gelmeye devam edecek. Ancak bu noktada CHP kanadı ve İYİ Parti'nin yükselen adaylarına karşılık Meral Akşener'in adaylık isteği, ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP tabanına rağmen ısrarı can sıkıyor.

Gelecek Partisi'nin lideri Ahmet Davutoğlu'nun daha önce başbakanlık yapmış olması da ittifaktaki çatırdamanın ilk göstergeleri olarak görülüyor.

DAHA ÖNCE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçen cumartesi günkü Ahlatlıbel'de bir araya gelmişti. Toplantıya hazırlık çalışmalarını, altı partinin sistem çalışmasında görev alan genel başkan yardımcıları yürütüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.