25 yıldır aynı tatla  KÜLTÜR PARK’TA

25 yıldır aynı tatla KÜLTÜR PARK’TA

Konya’nın en tanınan tatlıcılarından Servet Erdem, 25 yıldır aynı tat ve kaliteyle Kültür Park girişindeki seyyar arabasıyla Konyalılara hizmet vermeye devam ediyor.

1995 yılında Çamlı Köşk civarında tatlı yaparak satmaya başlayan 65 yaşındaki tatlı ustası Servet Erdem, bugün Kültür Park girişinde aynı işini sürdürüyor. Konya’nın meşhur ‘Tatlıcı Servet’ ustası şöhretine kavuşan Servet Erdem, ‘Yıllardır yaptığım tatlılarımı müşterilerim takdir ediyor. bende her zaman en kaliteli malzemeleri kullanarak müşterilerime hizmete devam ediyorum” dedi.

tatlici-servet--(10).jpg

KALİTEMDEN ŞAŞMADIM

Tatlıcı Servet Usta, 25 yıldır sürdüğü mesleğinin detaylarını gazetemize anlattı. İlk günlerde başladığı mesleğe aynı şekilde devam ettiğini belirten Servet Erdem, çizgisinden bir an olsun çıkmadığını da belirtti.

tatlici-servet--(4).jpg

25 yıl içinde iki oğluna da mesleği öğrettiğini anlatan Erdem, “Ben ilk başlarda gerçek kristal şeker kullanarak tatlı yapmaya başladım. Daha sonra benim tatlılarımın farkına varılmaya başlandı. Kısa süre sonra geniş bir müşteri kitlem oldu. Daha sonra malzemelerini kendim alarak iyi bir usta halka tatlımı yaptırmaya başladım. Şekerinde yağına kadar her şeyin en kalitelisini kullanıyorum. çok hünerli bir usta ve benim yaptığım tatlılar, Konyalılar tarafından beğenildi. 25 yıldır aynı işimi kalitemden şaşmadan sürdürüyorum. Bundan sonra da ben ölene kadar aynı kalitede yapacağım. Şimdilik mesleğimi iki oğluma daha öğrettim. Artık ben yaşlandım bazen tezgaha çıkamıyorum. Bundan sonraki yıllarda aynı şekilde oğullarım bu işi yürüteceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu. KALİTELİ TATLIYI SEÇİN

tatlici-servet--(7).jpg

Tatlı yapımında bir çok hile ve kolaya kaçılma olduğunun altını çizen Tatlı ustası Servet Erdem, tatlı alırken dikkat edilmesi gereken yönleri dile getirdi. Tatlının ilk başta taze ve çıtır olması gerektiğini hatırlatan Erdem, “Tatlı yapımında kullanılan malzemeler, tatlıyı yerken belli olur. Tatlı ismini sadece şerbetinden dolayı almaz. Tatlı içindeki kullanılan malzemelerden dolayı ismi tatlıdır. Yağından yumurtasına kadar malzemenin en kalitelisi ve sağlıklısı olmalıdır. Bir tatlıyı yerken normalin dışında bir tat alınırsa oradan bir daha tatlı alınmamalı. Bunun yanında şerbet yapımında pancar şekeri kullanılmalıdır. Tatlının şekli ve pişirilmesi ise iyi bir usta tarafından yapıldığı zaman olur. Bunun dışında iyi tatlı yapamayan şeklini ve pişirme kıvamını tutturamaz” şeklinde uyarılarda bulundu.  Necati Kiriş – Memleket  

tatlici-servet--(2).jpg