2020 İOKBS Bursluluk Sınavı birincisi Konya'dan!

2020 İOKBS Bursluluk Sınavı birincisi Konya'dan!

Konya Muhittin Güzelkılınç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatıma Sena Gider, 2020 İOKBS Bursluluk Sınavında 500 tam puan alarak birinci oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 İOKBS bursluluk sınavı sonuçlarını açıkladı.

Muhittin Güzelkılınç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatıma Sena Gider, 500 tam puan alarak 2020 Bursluluk İOKBS Sınavı'nda tam puan alarak Türkiye ve Konya birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ile 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavında, başarılı olan öğrencilere burs imkânı sağlanıyor.

2020 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğreniliyor?

28 Eylül'de açıklanması beklenen sonuçlar bir gün önceden açıklanarak erişime sunuldu. Bursluluk sınavı sonuçları meb.gov.tr üzerinden TC kimlik no ve doğum tarihi bilgileri ile öğreniliyor.

İOKBS bursluluk sınavından başarılı olan ve burs almaya hak kazanan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda, yatılılık, bursluluk sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliği hükümleri kapsamında ekim ayı başından itibaren ödeme alabilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum