2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP Konya Milletvekili Kalaycı:- "İnternet medyasının zapturapt altına alınması ve internet yasasının çıkarılması gerekiyor"- CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu:- "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar gazeteci cezaevinde değil"

TBMM (AA) - MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, internet medyasının zapturapt altına alınması ve internet yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Başbakan Yardımcıları Hakan Çavuşoğlu ile Fikri Işık'a bağlı kamu kurumlarının bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, TİKA'nın uluslararası faaliyetlerinden hep gururlandıklarını söyledi.

Temizel, "Ne zaman FETÖ'nün uluslar arası yatırımları ortaya çıktı, bu finansmana destek olunmuş mu diye içime kuşku düştü. Bu terör örgütüne karşı gerçek anlamda mücadele verilmek isteniyorsa, örgütün nerelerden nemalandığına ilişkin araştırmanın somut olarak yapılması gerekiyor. Bu noktada da TİKA'nın önemi ortaya çıkıyor." dedi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Batı Trakya'da yaşayan Müslüman azınlığın yaşadığı çok büyük sorunlar olduğunu söyledi.

Oradaki Türk vakıflarının yönetimlerinin belirlenmesi konusunda sorunlar yaşandığını ifade eden Kalaycı, "Lozan'da azınlıklara yönelik önemli olumlu düzenlemeler yapıldı, ancak bugün çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Acaba Yunanistan nezdinde girişimlerimiz mi yetersiz, neden oradaki insanlarımız sıkıntı çekiyor? Bu konularda daha etkili olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Yerel basının da sorunlarını anlatan Mustafa Kalaycı, yerel basının ilkel şartlarda gazetecilik yapmaya çalıştığını kaydetti. Kalaycı, "Onlara daha teknolojik şartlarda gazetecilik yapmaları konusunda destek olabilir miyiz? Çoğunun kağıt alma imkanları bile yok, yerel basına maddi olarak destek olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

MHP'li Kalaycı, internet medyasının zapturapt altına alınması ve internet yasasının çıkarılması gerektiğini söyledi.

- TİKA'nın Orta Asya'da yaptığı çalışmalar

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TİKA'nın Orta Asya'da yaptığı çalışmaları anlattı.

TİKA'nın Özbekistan'da çocuklara yönelik plastik cerrahi operasyonlar yaptırdığını ve böylece 2 binin üzerinde çocuk ve gencin sağlığına kavuşturulduğunu belirten Açıkkapı, kurumun 2016 yılında 2 bin 500 üzerinde sağlık taraması yaptığını, 1 milyon 300 binden fazla hastaya sağlık hizmeti ulaştırdığını bildirdi.

Ejder Açıkkapı, TİKA'nın yurt dışında ecdat yadigarı 232 eseri restore ederek ayağa kaldırdığını belirtti.

Kolombiya Hükümeti ile FARC örgütü arasında 52 yıldır devam eden iç savaşı sona erdiren anlaşmanın imzaladığını anımsatan Açıkkapı, kurumun, ülkede en fazla mayın döşenen ve iç savaşta en çok zarar gören Orejon'da, iki katlı yatılı okul inşa ettiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, basın özgürlüğü konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Çok sayıda gazetecinin hapiste olduğunu ve yargılandığını ifade eden Bekaroğlu, "Hükümet, 'onlar gazeteci değil' diyor ama çoğunun basın kartı var." dedi.

Bekaroğlu, hükümet aleyhine olan her haber ve yorumun, "terör örgütüne yardım ve yataklık" denilerek soruşturmaya uğradığını savunarak, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar gazeteci cezaevinde değil." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :