"15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısı

"15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2)- "Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışlığa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Açık konuşuyorum, böyle b

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışlığa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Açık konuşuyorum, böyle bir yola mı tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz, bu böyle bilinmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bir radyo programına çıkıp, 'Bir darbe girişiminde bulunulacağı zaman tankların karşısına ilk defa ben çıkarım' diyen bu değil mi? 15 Temmuz gecesi, havalimanına indiği zaman hemen oradaki arkadaşlarıyla havalimanındaki tankların oradan çekilmesini isteyip, tanklar oradan çekildikten sonra Bakırköy Belediye Başkanı'na kaçıp giden o değil mi? Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden bütün geceyi takip eden, izleyen o değil mi? Utanmadan, sıkılmadan 'Oteller kapalıydı, gidecek otel yoktu, onun için belediye başkanımızın evine gittim' diyen o değil mi? 'Eğer cumhurbaşkanının geleceğinden haberim olsaydı beklerdim' diyen, bu yalanı söyleyen de o değil mi? Benim gelmeme ne gerek, benim milletim orada. Sen bu milletin arasında niye değilsin?" ifadelerini kullandı.

Kendisinin havalimanında bekleyenlerin arasına geldiğini, vatandaşla ertesi gün öğleye kadar havalimanında kaldıklarını anlatan Erdoğan, süreci Başbakan Binali Yıldırım ile yönettiklerini, atamalar yaptıklarını, duruma hakim olduklarını ve 16 saatte işi bitirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lider eğer taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır." sözünü anımsatarak, "İşte bunlar dağın arkasına saklananlardan. Çünkü kaçıp hemen belediye başkanının evine saklandı. Biz de hamdolsun bu yok, biz kararlıyız." dedi.

Ülkede 18 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, "Emin olun bunların üç haftalık yürüyüşü kadar gürültü çıkarmadık." değerlendirmesinde bulundu.

- "Utanmadan, Batı'da gidip farklı farklı şeyler anlatabiliyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz, bu yürüyüşte bunların 'kılına zarar gelmesin' diye tüm tedbirleri aldı. Bu güvenlik altında Ankara'dan İstanbul'a yürüdüler. Ama hala bakıyorsunuz utanmadan, sıkılmadan Batı'da gidip farklı farklı şeyler anlatabiliyorlar. 'Demokrasi' diyorlar. Demokrasinin güvencesi Türkiye'de AK Parti iktidarıdır, diğerleri hikaye. Özgürlüklerin garantisi Türkiye'de AK Parti iktidarıdır. Biz özgürlüklerin boyutunu biliriz.

Ana muhalefetin adeta geçmişi konumundaki daha önceki iktidarı biliriz. Bir DSP'nin parlamentodaki iktidarı döneminde, parlamentoya gelip girmiş olan bir Merve Kavakçı kardeşimize o parlamentoda, şu anda ebedi alemde olan zat, 'bu kadını buradan atın' diye bağırdığında alkış tutanların kimler olduğunu biliriz. Hani özgürlük, nerede özgürlük anlayışınız? Özgürlük anlayışı bizde var."

Türkiye'de şu anda böyle bir sıkıntının bulunmadığını, herkesin istediği gibi okuyabildiğini anlatan Erdoğan, "Bunlar hiçbir zaman özgürlüğün tanımını yapamadılar. 'Özgürlük nedir' bunu anlamadılar ki... Ama biz bütün kavgamızı özgürlük için verdik." diye konuştu.

- "Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışlığa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Açık konuşuyorum, böyle bir yola mı tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz bu böyle bilinmelidir.

Sokakta aranan adaletin adı intikamdır. Onun sonu da vandallıktır. Adaletin aranacağı meşru zeminler bellidir. Meclis'i çalıştırmamak için her yola başvuranlar, şimdi çıkmış 'Meclis devre dışı bırakıldı' diye uğraşıyorlar. Bunun için de ağlamaya başladılar. Anayasa Mahkemesinden kürsü hakimlerine, savcılara kadar hukuk sisteminin tüm mensuplarına hakaret edenler, 'adalet' diye yeri göğü inletiyor. Adalete giden tüm yolları tıkamayı maharet sananlar siz değil misiniz? Hakim, savcıların tamamını kendi partisine mensup kişilerden almakla övünen adalet bakanlarının partisi siz değil misiniz? Geçmişte onları da biliyoruz. 'Ben onları almayacağım da MHP'lileri mi dolduracağım adalete' diyen kişi sizin partinizden değil miydi? Bunlar milleti de kendi gibi balık hafızalı zannediyorlar."

Milletin, bu partinin tek parti dönemindeki zulümlerini unutmadığına işaret eden Erdoğan, Adnan Menderes'i ve iki önemli arkadaşını ipe götürenleri de unutmadıklarını vurguladı.

Erdoğan, Azerbaycanlıların Boraltan Köprüsü'nde katillerine teslim edildiğinin de hafızalarda olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu partinin 27 Mayıs'ta rahmetli Menderes'i tıpkı bugün de yapmaya çalıştıkları gibi ahlaksız iftiralarla darağacına gönderdiğini unutmadık. Bu partinin 28 Şubat döneminde cuntacılarla nasıl kol kola yürüdüğünü unutmadık. Parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olduğumuz bir dönemde beyefendiden önceki genel başkanlarının, partimizin kapatılma talebiyle Anayasa Mahkemesinde olduğu dönemde, 'Ankara'da da yargıçlar varmış meğer' dediklerini unutmadık. Nasıl demokrasi bu? Kahir ekseriyette parlamentoda olan bir AK Parti'nin kapatılması için başvurmadıkları yol, yöntem kalmadı. Bu partinin siyasi tarihimizin en büyük cinayeti olan 367 garabetinin bunlar tarafından nasıl savunulduğunu, bunun mimarı olduklarını da unutmadık."

"Siz kim, adalet kim? O kavram ve onun için verdiğiniz örneklerin hiçbiri, bırakın samimiyetinizi yansıtmayı, ağzınıza dahi yakışmıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Bunlar haklarını korumak için yollara düştükleri FETÖ'cülerin şehit ettiği 250 masum için, kol kola yürüdükleri bölücü örgütünün sadece son iki yılda şehit ettiği 2 bine yakın güvenlik görevlimiz için, mensuplarıyla kucak kucağa olduğu bir başka terör örgütünün şehit ettiği Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz için, ülkesine hizmet için ter dökerken makamında şehit edilen kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk için, hayatının baharında kurşunlanan öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın için ve diğer şehitlerimiz için acaba tek damla göz yaşı dökmüşler mi? "

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :