13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan, Nurol Makina, BİTES, Altınay Havacılık ve Lapis Havacılık arasında Kablolu Çok Rotorlu İnsansız Uçak Sistemi iş birliği anlaşması imzanlandı

İSTANBUL (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan, Nurol Makina, BİTES, Altınay Havacılık ve Lapis Havacılık arasında Kablolu Çok Rotorlu İnsansız Uçak Sistemi iş birliği anlaşması imzanlandı.

IDEF'17 13'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda imzalanan anlaşmaya, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, Aselsan Grup Başkanı Faruk Mengüç, Nurol Makina Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel, BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, Altınay Havacılık Genel Müdürü Emin İlkmen ve Lapis Havacılık Genel Müdürü Halim Serttaş imza koydu.

Sabit tesislerin, sınır ve sahil hatlarındaki kritik bölgelerin, arazideki mobil birliklerin ve üs bölgelerinin uzun süreli olarak insansız hava araçları ile gözetlenmesi, güvenliklerinin sağlanması için Aselsan, Nurol, BİTES, Altınay ve Lapis firmaları birlikte Kablolu Çok Rotorlu İnsansız Uçak Sistemi geliştirdi ve Nurol firmasının zırhlı taktik aracına entegrasyonunu gerçekleştirdi.

Kablolu Çok Rotorlu İnsansız Uçak Sistemi, zırhlı araçtan enerjisini alarak ve yer kontrol istasyonu ile kablolu olarak haberleşerek araçtan 100m'ye kadar yükseklikten artırılmış gerçeklik gözlüğünü takan kullanıcının baş hareketlerine göre çevre görüntüsünü kullanıcı gözlüğüne aktarıyor. Sınır güvenliği ve iç güvenlik amaçlı geliştirilen sistem, kablolu haberleşme sayesinde karıştırıcılara dayanıklılık gösteriyor. Sistem, fuarda Nurol standında zırhlı taktik araç üzerinde sergilendi.


- Endonezya havacılık şirketi PTDI ile havacılık alanında iş birliği


Fuarda ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile Endonezya'nın en büyük Havacılık şirketi PT Dirgantara Indonesia (PTDI) ile arasında iş birlikleri ve ortak çalışmalar yapmak üzere Mutabakat Muhtırası imzalandı.

İş birliği kapsamında taraflar yapacakları ortak çalışmayla güç birliği yaparken, ülkeler arasında havacılık alanındaki iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nin (BİLGEM) Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğü Elde Taşınabilir Mayın Tespit Teknolojisi için MİLENS İletişim Savunma AŞ ile lisans sözleşmesi imzalandı.


- Aselsan ve MKE Kurumu'ndan yenilikçi ürün


Aselsan ile Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu arasında, 2010 yılında 35mm Parçacıklı Mühimmat geliştirilmesiyle birlikte aralarında başlayan mühimmat alanındaki iş birliğini yeni bir boyuta taşıyan anlaşma imzalandı. İki kurum 40mm Akıllı Bomba Atar Mühimmatı geliştirmek üzere güçlerini birleştirdi.

40mm Akıllı Mühimmat, siper, sütre gerisindeki tehditlere karşı, bina ve mağara içlerine gizlenmiş unsurlara karşı, her türlü arazi koşulunda güvenle kullanılabilecek. Dünyada sayılı ülkenin elinde bulunan bu teknoloji, mühimmatın namludan çıkarken havada patlayacağı zamana hassas olarak programlanması esasına dayanıyor.

Mühimmatın istenen noktada patlaması sayesinde dost unsurlara zarar verme riski asgari düzeyde tutulurken, gizlenmiş tehdidin en kısa sürede etkisiz hale getirilmesi sağlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :