Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı

Harekat sırasında şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Aktağ'ın naaşı Giresun'a getirildi- Baba Aktağ:- "Yetkililerden tek isteğim, beni götürecekler oraya, çocuğumun hayfını alacağım o hainlerden, tek isteğim bu, başka bir şey istemiyorum"

GİRESUN (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın naaşı Giresun'a getirildi.

Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta şehit olan Aktağ'ın cenazesi, Gaziantep'teki törenin ardından askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ gözyaşı döktü. Uzman Çavuş ağabeyi Engin Aktağ, anne ve babasına destek oldu.

Baba Aktağ, burada yetkililere seslenerek, "Yetkililerden tek isteğim, beni götürecekler oraya, çocuğumun hayfını alacağım o hainlerden, tek isteğim bu, başka bir şey istemiyorum." dedi.

Anne Aktağ ise "Vatan millet için gitti benim yavrum, benim yavrum göğsünü gere gere gitti, selvi boylu yavrum." diyerek ağladı.

Karşılama törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı, konvoy eşliğinde, cenaze töreninin düzenleneceği Şebinkarahisar ilçesine götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler