Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması

Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis : "Yunanistan Avro Bölgesi'ne asla girmemeliydi. Ancak bu çıkacağımız anlamına gelmiyor"

PARİS (AA) - Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Avro Bölgesi'ndeki kurumsal yapının çok katı olduğunu belirterek, "Yunanistan Avro Bölgesi'ne asla girmemeliydi. Ancak bu çıkacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

Varufakis, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Paris'teki merkezinde düzenlenen Yeni Ekonomi Düşünce Enstitüsü'nün (INET) yıllık konferansında konuştu. 

Yunanistan'ın ekonomik sorunları için muhatap olduğu uluslararası kurumlardan memnun olmadığını söyleyen Varufakis, "Avro Bölgesi'ndeki kurumsal yapı çok katı ve asimetrik. Bunu bu şekilde kullanamayız. Yunanistan Avro Bölgesi'ne asla girmemeliydi. Ancak bu çıkacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

Son 5 yılda Avro Bölgesi'nde krizin iyi yönetilemediğine işaret eden Varufakis, Avro Bölgesi'nde banka birliği oluşturulması nedeniyle asıl sorunların gözardı edildiğini savundu.

Yunan bakan, ülkesinin yaşadığı problemin likidite sorunu olduğunun zannedildiğini ancak asıl sorunun borç ödemesi olduğunu belirtti. 

Avro Bölgesi'ndeki krizden ders çıkarttıklarını belirten Varufakis, "Yapacak daha çok işimiz var" ifadesini kullandı.

Varufakis, öncelikle geçmişten kalan problemlerin çözülmesi sonra da gelecekte meydana gelebilecek sorunların engellenmesi gerektiğini kaydetti. 

Yunanistan'a kredi sağlayan Troyka'yı oluşturan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF şubat ayı sonunda yeni kurulan Yunan hükümetine reform paketini hazırlaması için 4 ay süre vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler