Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç:

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç:

''Kendimize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirleyeceğiz, Yozgat'ı geleceğe hazırlayacağız''

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, kendilerine kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirleyeceklerini ve Yozgat'ı geleceğe hazırlayacaklarını belirtti.

Vali Yurtnaç, İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısında yaptığı konuşmada, özel idare denilince akla köy yolları, kanalizasyonlar, içme suları, köylerin alt yapılarının geldiğini ifade etti.

Bu hizmetlerin kendilerinin birinci görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Daha önemli görevlerimizden bir tanesi bu vilayeti geleceğe hazırlamak. Kendimize kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirleyeceğiz. Yozgat'ı geleceğe hazırlayacağız. Yani, kısa, orta, uzun vadeli hedeflerini belirlemek. Bunu yaparken de şehrin imkanlarını ortaya koymak. Önümüzdeki dönem içerisinde gerek ülke içerisinde, gerekse Avrupa'da ki Yozgatlılarla birlikte, onların illerine dönüşleriyle ilgili, illerinde çeşitli yatırımlarla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Ülke içinde ve yurt dışında gezileri yapacağız. 'Çok okuyan mı yoksa çok gezen mi bilir' derler. Dünyayı ne kadar çok tanırsak o kadar fazla fırsatın olacağını bileceğiz.''

Şehrin nüfusunun azalması konusunda kimsenin moralini bozmaması gerektiğini kaydeden Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Moralinizi bozmayın, bu şehir ayakta ve koşacak. Bunu neden söylüyorum. İkinci organize sanayisiyle, teşviklerin içerisinde olmasıyla, hava alanıyla, hızlı treniyle, adalet bakanlığının, diyanet işleri başkanlığının eğitim tesisleriyle burası koşmaya alt yapısı hazırlanmış bir şehir. Şu anda bir alt yapı yapıyoruz. Bu alt yapı ile beraber inşallah bizimde burada oluşturduğumuz bir gayretle bu şehri hep birlikte koşturacağız."

Yurtnaç, yapılan çalışmaların Yozgat'a hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler