Yenimahalle yeni kütüphanelere kavuşacak

Yenimahalle yeni kütüphanelere kavuşacak

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ilçede yeni kütüphanelerin açılması için çalışma başlattı.Belediye tarafından bir alışveriş merkezinde açılan...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi ilçede yeni kütüphanelerin açılması için çalışma başlattı.

Belediye tarafından bir alışveriş merkezinde açılan yazar Yaşar Kemal'in isminin verildiği kütüphane, ilçe halkı tarafından ilgi gördü. Bunun üzerine belediye, Turgut Özal, Ata, Serhat, Kaletepe ve Yakacık mahallelerinde de kütüphane açma kararı aldı.

İlçe sakinlerinin üye olmadan faydalanabileceği kütüphanelerde hikayeden romana, ders kitaplarından ansiklopedilere kadar tüm kitaplar raflardaki yerini alacak.

Kültür merkezleri içerisinde ortalama 200 metrekare alana sahip olacak kütüphanelerde masa düzeni, okuma köşeleri de yer alacak.

Kütüphaneler, haftanın 7 günü saat 8.00 - 22.00 saatlerinde hizmet verecek. Aynı zamanda kapsamlı bir kaynak arşivine de sahip olacak olan kütüphanelerde, araştırma yapmak için gelen vatandaşlara bilgisayar hizmeti de sunulacak. Bu sayede vatandaşlar ya da sınavlara hazırlanan öğrenciler aradığı kitapları kolayca bularak, sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada, aydınlık yarınlar için çocukların en iyi şartlarda eğitim görmesi gerektiğini belirtti.

Belediye olarak eğitim yatırımlarına önem verdiklerini ifade eden Yaşar, " Bu kütüphaneleri bu yüzden açıyoruz, okullarımıza bu yüzden tadilat yapıyoruz, eğitime bu yüzden önem veriyoruz. Yaptığımız işlerde önceliğimiz eğitim. İlçemizin kütüphaneye ihtiyacı olduğunu fark ettiğimizde Batıkent'e yeni bir kütüphane açtık. Gördük ki daha fazlasına ihtiyaç var. Şimdi yenileri için harekete geçtik. Artık yaptığımız kültür merkezleri içerisine muhakkak bir kütüphane yapıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler