Yeni yasama yılından beklentiler

Yeni yasama yılından beklentiler

HDP Sözcüsü Bilgen:- "Türkiye, içinden geçtiği dönem dolayısıyla acil demokratikleşme konseptini Meclis gündemine alarak yeni ve daha büyük kriz ve kırılmalar yaşanmamasının planlamasını yapmalıdır"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye'nin acil demokratikleşme konseptini Meclis gündemine alması gerektiğini ifade etti.

Bilgen, Meclis'in 26. Dönem ikinci yasama yılından beklentilerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Demokratik bir anayasa yapmanın, siyaset kurumunu kamplaştıran, dışlayan bir dil ve tavır geliştirmekten vazgeçilmesiyle mümkün olacağını ifade eden Bilgen, "Türkiye, içinden geçtiği dönem dolayısıyla acil demokratikleşme konseptini Meclis gündemine alarak yeni ve daha büyük kriz ve kırılmalar yaşanmamasının planlamasını yapmalıdır." diye konuştu.

Bilgen, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Meclis'te komisyon kurulduğunu anımsatarak, önümüzdeki günlerde komisyonun doğru ve etkin işletilmesinin önemli bir gündem olması gerektiğini vurguladı.

"Siyasete, sivil topluma ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü kısıtlayıcı, engelleyici düzenlemenin bir an önce ortadan kalkması hedeflenmelidir." diyen Bilgen, dış politikada ve içeride toplumsal barışı esas alan bir yaklaşım siyasi partilerin ortaklaşmasının hedeflenmesi gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :