Yeni Müfredat Çalışmaları Yüzde 80 Tamamlandı

Yeni Müfredat Çalışmaları Yüzde 80 Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını açıkladı. Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beştepe'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müfredat çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Tekin, "Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor. Müfredat dediğimiz şey ortak zorunlu derslerdir. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yaklaşık 2 bin kişilik bir ekibin, akademisyenler ve öğretmenlerin yer aldığı çalışma grubunun, müfredatın oluşturulmasında etkin rol oynadığını belirten Bakan Tekin, müfredatın öğrencilerin düzeylerine uygun olacağını vurguladı. Özellikle matematik dersinde yapılan değişikliklerle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Tekin, "Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri önemli. İlkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Yeni müfredatın onay süreci hakkında bilgi veren Bakan Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacağını belirtti. Yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını açıklayan Tekin, konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği yapılacağını ve öğrencilerin mağdur olmaması için dikkatli bir planlama yapıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.