Yeni dönemin şifreleri Konya'dan: Daha çok gayret

Yeni dönemin şifreleri Konya'dan: Daha çok gayret

Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilirken Konya'dan da Ahmet Sorgun, Hacı Ahmet Özdemir MKYK listesine girmeyi başardı.

İlk değerlendirmeyi Memleket'e yapan Ahmet Sorgun, "yeni bir döneme giriyoruz, bu dönemin şifreleri, daha samimi, daha mütevazi ve daha gayretli olmaktır" derken, Hacı Ahmet Özdemir ise "hep birlikte Konya için daha çok çalışacağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin olağanüstü kongresinde 1414 oyla genel başkan seçildi. Erdoğan, 1370 delegenin imzasıyla tek aday olarak girdiği kongrede 998 günün ardından yeniden AK Parti’nin genel başkanı oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın dümene geçmesiyle birlikte AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinde de büyük değişim yaşandı. 31 isim yerini korurken, 19 isim yenilendi. Konya'dan da Ahmet Sorgun MKYK listesindeki yerini korurken Hacı Ahmet Özdemir ise listeye ilk defa giren isimlerden oldu.

"YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: DAHA ÇOK GAYRET"

Yeni görevi hakkında M. Ali Elmacı'ya konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Konya milletvekili Ahmet Sorgun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın partinin başına geçmesiyle birlikte yeni bir döneme girdik. Yeni dönemde vatandaş bizden neyi bekliyorsa biz onu gerçekleştireceğiz. Bu dönemin şifreleri, daha samimi, daha mütevazi ve daha gayretli olmaktır. Artık bürokrasinin statükosuna teslim olamayız. Bu dönemde vatandaşın bütün beklentilerini karşılamaya çalışacağız. Daha çok koşacağız, kapı kapı gezerek daha çok yorulacağız" şeklinde konuştu.

58bd40dc56593420d828f49b.jpg

"KONYA'NIN ANKARA'DA HAKKINI KORUYACAĞIZ"

Konya özelinde de değerlendirmeler yapan Sorgun, "Konya Anadolu'nun dik duruşunun simge şehirlerindendir. Konya halkının da bu duruşunun karşılığını vermek bizim sorumluluğumuzdur. Şöyle ki; Konya'nın Ankara'da hakkının korunması ve projelerinin hızlandırılması bizim Konya'ya olan başlıca görevlerimizdendir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"VATANDAŞ DA BİZİM VELİNİMETİMİZDİR"

AK Parti Teşkilatlarının değişimine de değinen Ahmet Sorgun, "Bunu liderimiz, Genel Başkanımız zaten kongrede dile getirdi. O yüzden burada rahatlıkla söylüyorum ki; İlk MKYK toplantılarında bu konu dile getirilecek ve yeni sisteme ayak uyduramayanlara, vatandaşa karşı yüzünü asanlara teşekkür edilerek yol verilecek. Hani "müşteri velinimetimizdir" diye bir ifade vardır ya, vatandaş da bizim velinimetimizdir. Vatandaşın beklentisine karşılık veremeyen teşkilat yöneticisi, o koltukta oturamayacak" ifadesini kullandı.

sedep_munazara_finali-6.jpg

"BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti'nin her kademesinde çalışırım çünkü bu bir davadır ifadesini kullanan ve MKYK'ya ilk defa giren Hacı Ahmet Özdemir ise, "AK Parti'de çok değerli isimler var. Bizi bu önemli göreve layık gören liderimize sonrasında ise halkımıza karşı büyük sorumluluğumuz var. Ülkemiz ve şehrimiz için birlikte çalışacağız. Basın, STK'lar ve diğer paydaşların fikirleri bizim için çok önemlidir. Birlikte çalışacak, birlikte büyüyeceğiz" diye konuştu.

17855535_10208264502240656_9093428812727563705_o-001.jpg

"LİSTEDEN ÖNCEDEN HABERİM YOKTU"

MKYK'ya gireceğini önceden bilmediğini hatırlatan Özdemir, "Ben bu konuda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı hep Fatih Sultan Mehmet Han'a benzetirim. Hani, Sultan Fatih bir sefere çıkacağını kimse bilmezmiş ve "Şayet sakalımın tellerinden biri bilse derhal onu yolarım" dermiş ya... İşte liderimizin aklındakini de kimse bilmez, bilemez. Dolayısıyla benim de listeden öncesinde haberim olmadı" dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket