Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını hedef alan hava saldırıları ve ardından yaşanan çatışmalarda 31 kişi hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını hedef alan saldırılar ve ardından çıkan çatışmalarda 31 kişinin öldüğü bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçlerine (HDG) bağlı enformasyon merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz'de koalisyon güçlerinin Husiler ve Salih yanlılarını hedef aldığı hava saldırılarının ardından bölgede direniş güçleri ile militanlar arasında çatışmalar yaşandığı duyuruldu.

Açıklamada, kentin batısında Ed-Dabbab bölgesindeki Han Dağı çevresi ile Er-Rabii bölgesindeki El-Halva ve Es-Sevda tepelerinde yoğunlaşan çatışmalarda, Husiler ile Salih yanlılarından 27, HDG'den ise 4 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Güneyinde sıra dağların yer aldığı Taiz kenti, kuzeyden El-Huban, doğudan Er-Rabii bölgelerinden Husiler tarafından kuşatılmış bulunuyor. Kentin bazı bölgelerinde hükümet güçleri ile militanlar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler