Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, Taiz ve Lahic kentleri arasındaki Şerice bölgesinde Husiler ve Salih yanlılarının elindeki bazı askeri mevzilerde kontrolü sağladı

TAİZ (AA) - Yemen'de yönetime bağlı ordu ve onlara destek veren Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), Taiz ve Lahic kentleri arasındaki Eş-Şerice bölgesinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elindeki bazı askeri mevzilerde kontrolü sağladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yönetime bağlı ordu ve HDG, Şerice bölgesinde Husiler ve Salih yanlılarının elindeki bazı askeri mevzileri kontrol altına aldı.

Yönetim yanlısı güçler ayrıca bölgedeki birkaç tepe ile bir tünel, bir mahkeme ve postane binasında da kontrolü sağladı.

Ordu birlikleri ve HDG, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava desteğiyle Taiz'in doğu kesimindeki Er-Rahide bölgesine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler