Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'de Husiler ile hükümet yanlısı güçler arasındaki çatışmalarda 12 kişi öldü, 35 kişi yaralandı- Husilerin top ateşiyle düzenlediği saldırılarda 7 sivil yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde, Husiler ile hükümet yanlısı güçler arasında yaşanan çatışmalarda 12 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) Taiz'deki basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, kentin doğusu ve batısında çıkan çatışmalarda biri milis, 11'i Husi militanlardan olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si milis, 18'i Husi olmak üzere 35 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin kent merkezinde top ateşiyle düzenlediği saldırılarda da 7 sivil yaralandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin bazı kentlerinde devam ediyor.

Kuveyt'te Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda yapılan barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alınmasından bu yana taraflar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler