Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, Babul Mendeb Boğazı yakınlarındaki stratejik öneme sahip El-Muha ilçesini kontrol altına aldı

TAİZ (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Babul Mendeb Boğazı yakınlarında yer alan Taiz kentine bağlı El-Muha ilçesini ele geçirdiği bildirildi.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Ahmed Yusuf el-Yafii, ordu birlikleriyle Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) şiddetli çatışmalar sonucunda stratejik öneme sahip El-Muha ilçesini tamamen kurtardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin söz konusu gelişme üzerine komutanları ve askerleri tebrik ederek tüm cephelerde zafer için çalışmaya devam mesajı verdiği aktarıldı.

Hadi ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin katkısından övgüyle söz ederek bu destek sayesinde başarı kaydedildiğini dile getirdi.

Babul Mendeb Boğazı'na yakınlığıyla stratejik bir konuma sahip El-Muha, iki yıldır Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının elinde bulunuyordu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasında çeşitli bölgelerde yoğun çatışmalar devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler