Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz'deki İnsani Yardım Koalisyonu:"Husilerin Taiz ilinde sivillere yönelik düzenledikleri saldırılarda 23'ü çocuk, 6'sı kadın 172 kişi hayatını kaybederken, 130'u çocuk 52'si kadın 721 kişi de yaralandı"

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz ilinde geçen kasım ayında Husilerin sivillere yönelik saldırılarında toplam 172 kişinin hayatını kaybettiği, 721 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Taiz'deki İnsani Yardım Koalisyonu tarafından yayımlanan aylık raporda, "Husilerin Taiz ilinde sivillere yönelik düzenledikleri saldırılarda 23'ü çocuk, 6'sı kadın 172 kişi hayatını kaybederken, 130'u çocuk 52'si kadın 721 kişi de yaralandı." ifadelerine yer verildi.

Raporda, sivil yerleşim alanlarına yapılan rastgele saldırılar sonucu ayrıca ev, okul, cami, kamu hizmet binaları ve iş yerlerinden oluşan toplam 56 yapının büyük zarar gördüğü, 9 evin ise patlayıcılarla havaya uçurulduğu belirtildi.

Sivillere yönelik saldırılar nedeniyle 752 ailenin başka bölgelere göç ettiği ifade edilen raporda, şehirdeki insanların su, elektrik ve sağlık gibi hizmetlerden büyük oranda mahrum bırakıldıkları, acil insani yardımların ulaştırılmaması durumunda da ileride büyük bir insani felaketle karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulunuldu.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Taiz'in birçok bölgesi Husiler tarafından kuşatma altında tutuluyor ve buraya insani yardımların girişine izin verilmiyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler