Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ile Husilerin sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik saldırılarında 31 kişi öldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ile Husilerin sivillerin yaşadığı bölgelere düzenlediği saldırlarda, 31 kişinin öldüğü, 4'ü sivil 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halk Direniş Güçlerinin (HDG) basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Şegeb bölgesinde HDG ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda, Husilerden 18, HDG'den ise 6 kişinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, Husilerin kentte sivillerin yaşadığı bölgelere düzenlediği saldırılarda ise 4 sivilin yaralandığı ifade edildi.

HDG Sözcüsü Abdurrahman Salih de AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Taiz'de sivillerin yaşadığı bazı bölgeleri Husilerden geri aldığını, çıkan çatışmalarda HDG'den 7 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, kentin batısındaki Şerman ile kuzeyindeki Arsum bölgelerindeki Husi hedeflerine hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler