Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Akarca Kosova'da

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Akarca Kosova'da

Başsavcı Akarca:- "FETÖ mensuplarının dünyanın her yerinde hukuk dışı, yasa dışı eylemleriyle ilgili olarak da dostlarımızın bunlarla ilgili gerekli takibatı yapmaları yolunda kendilerine temennide ve dileklerde bulunduk"

PRİŞTİNE (AA) - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Kosova ziyareti kapsamında Adalet Bakanı Abelard Tahiri ve Başsavcı Aleksander Lumezi ile bir araya geldi.

Başsavcı Akarca, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Lumezi’nin daveti üzerine Kosova’da bulunduğunu söyleyerek dün de İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin üst düzey mercilerinin Kosova ve halkının yanında olacağını dile getiren Akarca, iki ülke arasında hukuk alanındaki iş birliğinin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Akarca, bu ziyaretin, özellikle hukuk alanındaki ve kurumlar arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Kosova’nın adalet kurumları ile PKK, DEAŞ ile FETÖ gibi terör örgütlerine karşı mücadele konusunda iş birliğinin derinleştirilmesine yönelik vardıkları fikir birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akarca, “Türkiye'de, elbette bir hukuk devleti olarak hukukun evrensel ilkelerinin gözetilerek soruşturmaların adil, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütüldüğünü ifade ettik. FETÖ mensuplarının dünyanın her yerinde hukuk dışı, yasa dışı eylemleriyle ilgili olarak da dostlarımızın bunlarla ilgili gerekli takibatı yapmaları yolunda kendilerine temennide ve dileklerde bulunduk.” diye konuştu.

Akarca, görüşme sırasında Kosovalı yargıç ve savcıların Türkiye’de eğitim görmesi konusunu da ele aldıklarına dikkat çekerek onların gelecekte de Türkiye'nin tecrübesinden yararlanabileceklerini belirtti.

Bakan Tahiri de Başsavcı Akarca’nın ziyaretinin, adalet alanındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki önemine işaret ederek “Türkiye’ye, Türkiye Cumhurbaşkanına, Kosova’nın uluslararası alanda tanınması doğrultusunda yaptığı çalışmalardan dolayı minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Kosova Başsavcısı Lumezi de görüşmede iki ülkenin adalet akademileri arasındaki iş birliğinin artırılması konusunu ele aldıklarını belirterek bu sayede Kosovalı yargıç ve savcıların değişik eğitimler aracılığıyla Türk devletinden yararlanabileceklerini aktardı.

Lumezi, görüşmede, güvenliği tehdit eden terör ve aşırıcılıkla mücadeleyi de ele aldıklarını ifade ederek bu konuda iki ülke kurumları arasındaki iş birliğin geliştirilmesi ve artırılması yönünde fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Başsavcı Akarca'ya Kosova ziyaretinde Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç eşlik ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :