Yabancı öğrenciler Suriyeli çocuklarla buluştu

Yabancı öğrenciler Suriyeli çocuklarla buluştu

Yıldırım Beyazıt Üniversitesince hazırlanan proje kapsamında, 20 Suriyeli çocuk ile farklı ülkelerden öğrenciler bir araya geldi

ANKARA (AA) - Yıldırım Beyazıt Üniversitesince hazırlanan "Gençler ve Suriyeli Çocuklar El Ele" projesi kapsamında yabancı öğrenciler, sığınmacı çocuklarla buluştu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrenciler, Avrupa Komisyonuna bağlı "Digit-al Magic" adlı gençlik grubunu kurdu.

Grubun Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu "Gençler ve Suriyeli Çocuklar El Ele" projesi, kabul edildi.

Ortakları arasında Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya ve Polonya'nın yer aldığı projeye, İspanya'dan bir uzman da katıldı.

Ankara'da öğrenimine devam eden 20 Suriyeli sığınmacı çocuğu farklı ülkelerden gelen gençlerle buluşturmanın amaçlandığı proje, 1-9 Mart arasında Cebeci İlçe Halk Kütüphanesi'nde uygulandı. Proje kapsamında, çocuklara bilgi okuryazarlığı konusunda eğitim verildi.

Proje sonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu'nun katılımıyla sertifika töreni gerçekleştirildi.


Yabancı öğrenciler Suriyeli çocuklarla buluştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler