Ya zenginler ya devletler! Dünya nüfusunun yüzde biri olan en zenginler kulübü vergi kaçırıyor

Ya zenginler ya devletler! Dünya nüfusunun yüzde biri olan en zenginler kulübü vergi kaçırıyor

Hazine Bakanlığı araştırmasına göre ABD'de en zengin yüzde 1'in ödemediği vergilerden kaybedilen gelir, vergi mükelleflerinin en alttaki yüzde 90'ı tarafından ödenen tüm vergilere eşit.

ABD Başkanı Joe Biden, 10 yıldan uzun süredir 7 trilyon dolarlık ödenmemiş vergi açığının kapatılması için Hazine Bakanlığı'nın federal vergilerin toplanmasından sorumlu birimi İç Gelir İdaresi'ni (IRS) güçlendirmeye uğraşadursun, en zenginlerin vergi kaçırmasıyla ilgili yeni gerçekler açıklandı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın son araştırmasına göre Amerikalıların en zengin yüzde 1'i, yılda ödemesi gereken vergiden 163 milyar dolar azını ödemeyi beceriyor.

YILDA 600 MİLYAR DOLARLIK VERGİ AÇIĞI

Ekonomi Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Natasha Sarin, bu verilerin borçlarla toplananlar arasındaki vergi açığını daha da artırarak yılda 600 milyar dolara çıkardığını belirtti.

AÇIK, EN ALTTAKİ YÜZDE 90'IN ÖDEDİĞİ VERGİ MİKTARINA EŞİT

Sarin, verilerle ilgili analizinde, en zengin yüzde 1'in gelir düzeyini belirtmedi, ama kaybedilen gelirin, en azından vergi mükelleflerinin en alttaki yüzde 90'ı tarafından ödenen tüm vergilere eşit olduğuna işaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.