Viyola virtüözü olup kalıcı izler bırakmak istiyor

Viyola virtüözü olup kalıcı izler bırakmak istiyor

TEV'in üstün başarı bursu sağladığı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Metin, viyolada dünyanın sayılı sanatçıları arasına girme hedefi doğrultusunda becerilerini geliştirmeye çalışıyor- Metin:- "Kendimi en iyi şekilde yetiştirip viyolad

ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Türk Eğitim Vakfının (TEV) üstün başarı bursu ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarında eğitimini sürdüren viyola sanatçısı Kaan Buğra Metin, sanatında dünyada kalıcı izler bırakmayı hedefliyor.
Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri müziğe hep merakının olduğunu, ortaokulda korolara katıldığını ve keman öğrenmeye başladığını söyledi.
Ailesinin yönlendirmesiyle Bursa Güzel Sanatlar Lisesinin yetenek sınavına girdiğini ve başarılı olduğunu belirten Metin, "Güzel Sanatlar Lisesine başlayınca kendimi keşfetmek için 'Hangi ses rengi beni etkiliyor, o enstrümanı dinlerken neler yapabilirim?' diye araştırma yaptım" dedi.
Metin, viyolaya okuldaki öğretmeni tarafından yönlendirildiğini, daha önce çaldığı kemanın bir süre sonra ince sesini beğenmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Okulun viyola hocası benim çok iyi bir viyola sanatçısı olabileceğimi söylemişti. Ben de eserleri uzun bir zaman boyunca dinledim. Sanki viyolayı bir parçam gibi hissetmeye başladım ve viyolaya yönelmeye tam da bu noktada karar verdim. Liseye başladığım ilk gün hedefim, dünyada kalıcı izler bırakmaktı ama net bir planlamam ve bilgim yoktu. Sadece çalışabildiğim kadar çok çalışıyordum. Öğretmenlerimin sürekli bana bir şeyler anlatması ve benim de arayış içinde olmamla konservatuvar hayalimi oluşturdum ve daha sonra neler yapmak istediğime ilk senemin birkaç ayında karar verdim. Çok çalıştıkça seviyem ilerliyordu ve lise ikinci sınıfın sonuna doğru bir anda 'Bu yaz gideceğime karar verdim' deyip üç ayda çok yoğun hazırlanarak mucizevi bir sınavı kazandım."
- Burs sayesinde sanatını geliştiriyor
Metin, TEV burslarından, üniversite birinci sınıfın yaz aylarında burs araştırması yaparken haberdar olduğunu belirtti.
Öncelikle normal üstün başarı bursuna başvurmayı düşündüğünü ancak sonrasında TEV tarafından sanat alanında üstün başarı bursu verildiğini öğrendiğini söyleyen Metin, şu değerlendirmede bulundu:
"Çok heyecanlandım çünkü uzun araştırmalar yapıp bir sanat bursuyla karşılaşmamıştım ve bu bursu almak benim kariyerim için altın bir anahtar niteliği taşıyordu. Yaptığımız mesleğin güzelliklerinin yanında maddi anlamda büyük külfetleri mevcut. Bu burs sayesinde Almanya'ya gidip mesleğim ve bölümümün en iyi okullarının sınavına girebilme imkanım doğdu. Belirlediğim dört büyük okulun sınavına girip bu okullarda kendimi en iyi şekilde yetiştirerek, viyolada çok iyi bir virtüöz olma yolunda ilerleyeceğim. Nasıl büyük sanatçıları örnek aldıysam, yaşıtlarımın veya benden daha küçük yaşlardaki gençlerin gözünde gelecekte idol olarak yer etmek istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler