VERİMDER, Konya'da Enerji Verimliliği İçin Toplandı

VERİMDER, Konya'da Enerji Verimliliği İçin Toplandı

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), Konya'da 33. Anadolu Buluşmaları toplantısını düzenledi ve enerji verimliliği, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularına odaklandı.

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularını ele aldığı Anadolu Buluşmaları toplantılarının 33.'sünü Konya'da gerçekleştirdi. Toplantıda enerji verimliliği konusuna özel bir vurgu yapıldı.

Enerji Verimliliği İçin İşbirliği ve Farkındalık

VERİMDER tarafından Dalmaçyalı sponsorluğu ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliği ile düzenlenen toplantının ana gündem maddesi, yapılarda enerji verimliliği oldu.

Enerji Verimliliği Ülke ve Şehir İçin Önemli

Toplantıda VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz, "Ülkemizin çok önemli enerji faturası var. 2022'de 100 milyar dolar üzerinde enerji ithalatımız oldu. Yaşadığımız 25 milyon konutumuzun yüzde 70'inde enerji verimliliğinin ihmal edildiğini biliyoruz. Hedefimiz ise farkındalığı artırarak mevcut yapılarımızın yeni yapılarla beraber enerji verimliliği dönüşümüne katkı sağlamak" dedi.

Konya Sanayi Odası Verimlilik Açığını Gidermeye Odaklı

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, enerji verimliliğinin yanı sıra genel verimlilik açığına dikkat çekerek, "Üretimde, yapılarımızda, insan kaynağımızda, kısacası neredeyse her alanda verimlilik açıklarımız var. Bu açıkları kapatmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Isı Yalıtımı ile Enerji Tasarrufu

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, konutlarda enerjinin büyük bir kısmının ısıtma ve soğutmada kullanıldığını belirterek, "Isı yalıtımı ile konutlarda enerji tasarrufu yüzde 60 oranında gerçekleştirilebilir" dedi. Ayrıca, soğutmanın ısıtmaktan daha maliyetli olduğuna dikkat çekti.

Enerji Verimliliği İle Güvenilirlik Öncelikli

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz, verimlilik kavramının hayatın her alanında önemli olduğunu vurgulayarak, "En güvenilir sistemleri üretmek ve var olan enerjimizi de güvenilirlik içinde kullanmak önceliğimiz olmalı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.