Vatandaşın yetersiz bulduğu indirim kampanyasına 500 işletme katıldı

Vatandaşın yetersiz bulduğu indirim kampanyasına 500 işletme katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Ekim ayında başlatılan fiyat indirim kampanyasına 500 büyük işletmenin 55 bine yakın şubesiyle katılım sağlandığını açıkladı. Kampanya, gıda, tekstil, elektronik, otomotiv ve daha birçok sektörde etkisini gösterdi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği koordinasyon toplantısında, 13 Ekim'de başlatılan fiyat indirim kampanyasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele çağrısına destek olmak amacıyla başlatılan kampanyaya, bugüne kadar 500 büyük işletmenin 55 bine yakın şubesiyle katılım sağlandığını duyurdu.

Açıklamada, 13 Ekim'de yapılan fiyat indirim kampanyasının genişletilmesi, şimdiye kadar elde edilen sonuçlar ve koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Bolat, yapılan çağrıya olumlu yanıt veren işletmelerin gıdadan tekstile, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe, hizmet sektörüne kadar birçok farklı alanda faaliyet gösterdiğini belirtti.

Bakan Bolat, ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haksız fiyat artışlarına karşı iş dünyasına yönelik yaptığı çağrının ardından geçen bir ay içinde, otomotivden gayrimenkule, gıdadan tekstile ve mobilya ürünlerine kadar çeşitli sektörlerde yapılan fiyat indirimlerinin vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ve güvenin arttığını ifade etti.

Dünya genelindeki olumsuz gelişmelere de değinen Bakan Bolat, küresel iklim değişikliği, gıda arzındaki sorunlar, enerji ve gıda fiyatlarındaki yüksek artış, salgın sürecindeki tedarik ve lojistik sorunlarının, riskleri ve belirsizlikleri artırdığını belirtti. Bolat, dünya genelinde yükselen enflasyon sorununun, tüm ülkelerin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı olarak enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlara da değinen Bolat, dar ve sabit gelirli kesimlerin hayat pahalılığından korunması, toplumun genelindeki satın alma gücünün enflasyondan etkilenmemesi için gelir arttırıcı tedbirlerin alındığını ve bu çabaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Bolat, özellikle perakende sektörünün Türkiye ticaretinin önemli bir parçasını oluşturduğunu ve kampanyaya katılımın daha da artabileceğini vurgulayarak, "İç ticaret olsun, dış ticaret olsun ticaret bir zincirdir. Bu zincirin halkalarının birbiri ile uyumlu halde olması, sağlıklı bir ekonomik hayat için gereklidir. Fiyatları İndirme Kampanyası çağrısı yaptığımız 13 Ekim'den beri Ticaret Bakanlığımıza başvuran ve fiyat indirimlerini sunan yaklaşık 500 büyük işletme 55 bine yakın şubesiyle, gıdadan tekstile, mobilyadan elektroniğe, beyaz eşyadan kozmetiğe, hizmetler sektörüne kadar pek çok farklı grupta kampanyaya katılım sağlamıştır" dedi.

Ayrıca, Bakan Bolat, piyasa bozucu ve tüketicilere zarar veren faaliyetlere yönelik olarak 2023 yılında uygulanan idari para cezasının 710 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı. Piyasanın doğal işleyişini bozan, haksız rekabet oluşturan ve tüketicileri yanıltan uygulamalara karşı hükümetin kararlı bir şekilde mücadele ettiğini vurguladı.

Bakan Bolat, tüm işletmeleri, "Türkiye 100. Yılda: Halkımızın ve devletimizin yanındayız" sloganıyla başlatılan fiyat indirim kampanyasına katılmaya davet etti. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiler ve katılım sağlayan işletmelerin listesi, Ticaret Bakanlığının resmi web sitesinden takip edilebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler