"Van Shopping Fest" başladı

"Van Shopping Fest" başladı

Nevruz tatili dolayısıyla Van'a gelecek İranlı turistlerin kentte uzun süre kalması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla organize edilen "Van Shopping Fest", Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle sönük başladı- Van TSO Başkanı Takva: "Acıların yaşa

VAN (AA) - Nevruz tatili dolayısıyla Van'a gelecek İranlı turistlerin kentte uzun süre kalması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla organize edilen "Van Shopping Fest"in çalışmaları başladı.

Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle birçok programın iptal edildiği "Van Shopping Fest" etkinliği, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyelerinin iş yerlerini ziyaretiyle başladı.

Takva, yaptığı açıklamada, aylardır hazırlıkları yapılan ve 780 firmanın destek verdiği "Van Shopping Fest"e destek sunan esnaflara teşekkür etti.

"Van Shopping Fest" etkinlikleri için aylardır çalışma yürütüldüğünü anlatan Takva, tüm vatandaşların etkinliğe destek sunmasını istedi.

Başkentte yaşanan terör saldırısına değinen Takva, şöyle konuştu:

"Acıların yaşandığı yerde bizim farklı organizasyonlar yapmamız düşünülemezdi. İnsanlarımızın, ülkemizin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, bugün yapmayı planladığımız görkemli kortej yürüyüşümüzü iptal ettik. Ancak festivale destek veren firmalarımıza teşekkür etmek üzere bugün onları ziyaret ettik. Halkın, tüccar ve esnafımızın Van Shopping Festi sahiplenmesi ve içselleştirmesi, geleceğe daha umutla bakmamıza vesile oluyor. Onlara bu destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim."

Festival kapsamında yürütülen çalışmalara da değinen Takva, festival için bugüne kadar çok çalışıp emek verdiklerini ifade ederek, "Özellikle İranlıların tatillerini Van’da geçirmeleri için ziyaretler gerçekleştirdik. Bugüne kadar Tebriz, Urumiye, Hoy ve Salmas kentlerinde binlerce afiş ve broşürle tanıtım yaptık. İnşallah Van bölgenin en önemli alışveriş ve cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Takva ve beraberindekiler daha sonra sokak sanatçılarının gösterilerini izledi.

Festival kapsamında 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında indirimler, çekilişler, sokak gösterileri, akrobasi gösterileri, resim sergileri ve birçok sanatsal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmesi planlanıyor.

"Van Shopping Fest" başladı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler