Vali Şahin'den "Müzeler Haftası" mesajı

Vali Şahin'den "Müzeler Haftası" mesajı

İSTANBUL(AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, müzelerin geçmişle bugün arasında bir kültür köprüsü kurduğunu belirterek, toplumların kendinden önceki...

İSTANBUL(AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, müzelerin geçmişle bugün arasında bir kültür köprüsü kurduğunu belirterek, toplumların kendinden önceki nesillere ait tüm birikim, tecrübe ve değerlerini yaşatıp gelecek nesillere aktarılması konusunda hizmet veren en önemli kurumların müzeler olduğunu kaydetti.

Vali Şahin, Müzeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu’nun, tarihin birçok medeniyetine ev sahipliği yaptığına işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Adeta bir açık hava müzesi hüviyetindeki Anadolu’nun mirasçısı olmak; başta kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organları olmak üzere bu topraklarda yaşayan her ferde hayati bir sorumluluk yüklemektedir. Sahip olduğumuz köklü medeniyet mirasını müzeler vasıtasıyla istikbale taşıyabilmek ve bu mirasın desteğiyle yeni medeniyetler inşa edecek nesiller yetişmesine vesile olabilmek de en büyük arzumuzdur. Bu düşüncelerle başta İstanbullular olmak üzere şehrimizde bulunan herkesin, Müzeler Haftası’nı fırsat bilerek sahip olduğumuz zengin birikimden istifade etmelerini temenni ediyor, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler