UZK yönetimine ilk kez bir Türk seçildi

UZK yönetimine ilk kez bir Türk seçildi

Mustafa Sepetçi, Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktör Yardımcılığına getirildi- Böylece, Uluslararası Zeytin Konseyi yönetimine ilk kez bir Türk seçilmiş oldu

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Sepetçi, Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktör Yardımcılığına getirildi. Böylece, Uluslararası Zeytin Konseyi yönetimine ilk kez bir Türk seçilmiş oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, zeytin üretiminde uluslararası alanda tek uzman kuruluş olan Uluslararası Zeytin Konseyinin 26. Olağanüstü Oturumu'nda gerçekleştirilen seçimlerde İcra Direktör Yardımcılığına Mustafa Sepetçi getirildi.

Sepetçi'nin Konsey İdari İşlerinden Sorumlu İcra Direktör Yardımcılığına seçilmesi ile UZK tarihinde bir ilkin yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin aktif bir şekilde rol aldığı UZK’da açılan iki İcra Direktör Yardımcılığı için yapılan seçimlerde elde edilen başarı Türkiye adına önemli bir başlangıç oldu. UZK personel dağılımında coğrafi denge ilkesini destekleyen Türkiye, Sepetçi’nin atanmasından sonra işe alım süreçlerinde de farklı pozisyonlara talip olmayı sürdürecek. Sepetçi’nin atanmasıyla Türkiye'nin UZK'daki etkinliğini artırması hedefleniyor ve atamanın sonraki toplantılarda alınacak kararların Türkiye menfaatleri doğrultusunda şekillendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler