Uyuşturucu sevkiyatı davası

Uyuşturucu sevkiyatı davası

Hollanda'dan Türkiye'ye uyuşturucu sevkıyatı yaptıkları ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRKLARELİ (AA) - Dereköy Gümrük Kapısı'nda gelen bir minibüste 21 kilogram uyuşturucu hap bulunmasına ilişkin 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar T. T. ve A.M. ile avukatları katıldı.

Sanık T.T. savunmasında suçsuz olduğunu öne sürerek uyuşturucuyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Tek suçunun uyuşturucunun bulunduğu aracın içerisinde yolculuk yapmak olduğunu ileri süren T.T, aracın Hollanda'da çalıştığı hayvancılık firmasına ait olduğunu ve kendisinin sorumluluğunda bulunmadığını belirtti.

Suçsuz yere tutuklu bulunduğunu ileri süren T.T, "Benim tek suçum uyuşturucunun bulunduğu aracın içinde olmam. Boşu boşuna tutuklu olarak hapis yatıyorum. Araba benim değil, benim sorumluluğumda değil. Ben Türkiye'ye gideceğimizi öğrendiğimizde nereden ve hangi araçla da gideceğimizi bilmiyordum. Gideceğimiz gün hangi araçla gideceğimizi öğrendim. Benim uyuşturucuyla hiçbir alakam yok." dedi.

Hayvancılık şirketi ortağı ve araç şoförü A.M. ise uyuşturucunun araca nasıl ve kim tarafından konulduğunu bilmediğini savunarak, "Burada asıl mağdur olan benim. Benim de tek suçum aracın benim olması. Nasıl, ne şekilde ve kim tarafından konulduğunu bilmediğim bir uyuşturucu yüzünden kontratlarım gitti. Hayvan ticareti yapacaktım. Ayrıca benim uyuşturucudan gelecek paraya da ihtiyacım yok." diye konuştu.

Sanık A.M'nin avukatı da sanıkların Hollanda'daki GBT ve sabıka kayıtlarının istenmesi talebinde bulundu.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Sanıkların duruşma salonundan çıkarılması sırasında T.T'nin yakınları diğer sanık A.M'ye yalan ifadeler verdiği iddiasıyla tepki gösterdi.

Polis ekipleri sanıklar ve yakınlarının arasına girerek duruma müdahale etti. T.T'nin bazı yakınları, polis tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

- Olay

Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine Dereköy Gümrük Kapısı'nda Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçen A.M. yönetimindeki 23 VNX 9 Hollanda plakalı minibüste yaptığı aramada, aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş 21 kilogram extacy uyuşturucu hap ele geçirmişti.

Minibüs sürücüsü A.M. ile araçta bulunan T.T, gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler