Uşak'taki FETÖ/PDY davası

Uşak'taki FETÖ/PDY davası

FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, aralarında sözde "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu öne sürülen iş adamı Sesli ile eski Uşak OSB Başkanı Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi

UŞAK (AA) - Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın yedinci gününde, Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklar Muhammet Başoğul, Abdurrahman Gezer, Serdar Kürekçi, Mustafa Ali Gökbudak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklardan Hüseyin Kaya ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Sanıkların kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından başlayan duruşmada, 2 mağdur ve 6 tanık dinlendi.

Mağdurların tamamı çeşitli dönemlerde FETÖ'ye kurban bağışında bulunduklarını belirterek, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini söyledi.

Mağdur ve tanık ifadelerinin ardından mahkeme başkanı sanıklara kurban bağışlarıyla ilgili çeşitli sorular sordu. Sanıklar, aleyhine olan tanık beyanlarını kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler