"Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantısı

"Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantısı

Ekonomi Bakanı Zeybekci:- "Van'ı kendine kapatmak istediler. Van'ın önde gelen ticaret erbaplarından Van'ı terk etmelerini istediler. Huzur gelmesin, mutluluk olmasın, insanlar birlik beraberliği paylaşmasın istiyorlar"- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

VAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin ekonomik değer üreten kesimlerinin geleceğe güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerileri geliştirmek, üretimin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Van'da düzenlenen "Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantısı sona erdi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantının kapanışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kentin geleceğiyle ilgili önemli kararların ortaya çıktığını söyledi.

Her şeyin başında huzur, sağlık, barış, kardeşlik ve güvenliğin geldiğini belirten Zeybekci, "Buradaki kardeşliğe, refaha kasteden dönemleri kuraklık dönemi olarak görüyorum. Burada aradığımız bütün tohumlar var. Burada kimse sadece tarımı, sadece sanayiyi, sadece hizmetleri istemiyor. Genellikle üçüne birden talip oluyor." dedi.

Zeybekci, Van'ın geçmişten bu yana tüm yolların buluştuğu bir ticaret, sağlık, turizm, tarih ve eğitim merkezi olduğunu vurgulayarak, kentin bu değerlere mutlaka ulaşacağını, birlik beraberlik ve kardeşlik ikliminin buralara mutlaka egemen olacağını ifade etti.

Van'ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu gençlerin önemli bir bölümünün iş sıkıntısı yaşadığını anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Gençlerimizi geleceğe bağlayan enstrümanları üretmeliyiz. Cazibe merkezleri bunun için çok önemli bir program. Bu Cazibe Merkezleri Programında AK Parti hükümeti olarak en büyük risklerden birini alıyoruz. Taşıma desteği veriyoruz. Batıdaki illerden Van'a fabrikasını taşıyanlara destek veriyoruz. Bununla çok büyük hareketlenmelerin olduğunu göreceğiz. Birileri bunun devam etmemesini, olmamasını istiyor. Van'ı kendine kapatmak istediler. Van'ın önde gelen ticaret erbaplarından Van'ı terk etmelerini istediler. Huzur gelmesin, mutluluk olmasın, insanlar birlik beraberliği paylaşmasın istiyorlar. Halbuki bunları sağladıktan sonra görüşebildiğimiz bütün sorunlar çözülür. O anlamda bu tarz faaliyetler çok önemli. Bunlar devam etmeli."

Bundan sonra kente daha çok gelerek yaptıkları hizmetleri, verdikleri destekleri tek tek anlatmaları gerektiğini bildiren Zeybekci, Van'ın gelecekte bir turizm ve etrafındaki 30 milyonluk nüfusun cazibe merkezi olacağını kaydetti.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise toplantıdan çıkan sonuçlarla ilgili değerlendirmesinde Van'ın geleceğe dair umutlu olduğunu bir kez daha müşahede ettiklerini aktardı.

Bölgede güvenliğin sağlanması, 23 kenti kapsayan Cazibe Merkezleri Programının tam anlamıyla uygulanmasıyla Van'ın ve bölgenin çok kazançlı olacağını vurgulayan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Van ile ilgili beklentilerde 'ilk 3 sırada ne olsun' dendiğinde birinci sırada güvenliğin sağlanması, ikinci sırada sınır ticaretinin gelişmesi ve yaygınlaşması ortaya çıktı. Doğru bir tespit. Bu potansiyeli kullanmak lazım. Bununla ilgili adımları atıyoruz. Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi noktasında çalışmamız var. Van Gölü'nün turizme açılması noktası çok önemli. Van'ın güler yüzünü şirin yüzünü ve doğasını dünyaya göstermenin zamanının geldiğini gösteriyor."

Tüfenkci, katılımcıların, "Başkalarına Van'da yaşamayı tavsiye eder misiniz?" sorusuna "evet" yanıtını vermesinin insanların burada mutlu olduğunu ve dışarıya açık bir tutum sergilediğini göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Birlik beraberliğimizi kaybetmeden, ötekileştirmeden ve coğrafyanın kıymetini bilerek, buralara sahip çıkmamız gerektiğini ortaya koymamız lazım. Burada bulunan iş adamlarımız da sivil toplum kuruluşu temsilcileri de güvenliğe öncelik veriyorlar. Güvenliğin, adaletin olmadığı yerde ne üretim olur ne huzur olur. İnşallah bu bilinçle Türkiye'nin 16 Nisan'da daha güçlü olması, istikrarı yakalayabilmesi için bu ülkenin kolay manipüle edilmesinden kurtulabilmemiz için güven ve istikrarın yapılandığı bir yönetimi oluşturmamız lazım. Biz istiyoruz ki tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında güçlü şekilde kardeşçe yaşayalım."

Konuşmaların ardından "Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantısı sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler