Ürdün'de Halep'e destek gösterisi

Ürdün'de Halep'e destek gösterisi

Başkent Amman'da çok sayıda genç, Halep'teki katliamı protesto etmek için Rus Büyükelçiliğinin önünde gösteri düzenledi

AMMAN (AA) - Ürdün’ün başkenti Amman'da çok sayıda Ürdünlü ve Suriyeli genç, Halep'teki katliamı protesto etti.

Yüzden fazla genç, Amman’daki Rusya Büyükelçiliği'nin önünde toplanarak Rusya ve Suriye rejimi aleyhine slogan attı.

“Suriye ve Ürdün halkı birdir”, “Ey Halep ölüme kadar seninleyiz”, “Ey Beşşar, ey domuz, uçarak gideceğin gün gelecek", "Ey Esed sana rağmen sonsuza dek özgürlük” sloganları atan göstericiler, Arapça ve Rusça “Halep yanıyor, Halep’i kurtarın”, “Rusya masumları öldürüyor”, “Dünyanın teröristi Putin”, “Katil Putin”, “Rusya, Suriye’yi yıkmakta Esed’in ortağıdır.” yazılı dövizleri taşıdı.

Gösteriyi düzenleyenlerden Nebil el-Hatib, “Suriye halk devriminin ilk anından itibaren özgürlük ve onurun yanında duruyorum. Altı yıldır Esed rejimini, Hizbullah’ı, İran’ı, Rusya’yı ve terörist Esed’in yanında savaşan her milisi kınıyorum.” dedi.

Hatib, “Moskova’dan Tel Aviv’e kadar katil ve mezhepçi terörist yanlılarına, her zaman onlara karşı duracağımızı, Suriye halkının onlardan büyük olduğunu ve Suriye’nin kazanacağı mesajını ulaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran rejim ve destekçilerinin saldırılarında 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivil öldü, binlercesi yaralandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler