UNRWA'dan Gazze'de "yerli ürünler" sergisi

UNRWA'dan Gazze'de "yerli ürünler" sergisi

UNRWA, Mikrofinans ve Mikrogirişim Programı'nın 25. yıl dönümü dolayısıyla Gazze'de yerli ürünler sergisi açtı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Mikrofinans ve Mikro Girişim Programı'nın 25. yıl dönümü dolayısıyla Gazze Şeridi'nde yerli ürünler sergisi açtı.

Gazze'deki Nur Rehabilitasyon Merkezi'nde "Seçkinler" adıyla açılan ve 3 gün sürecek sergide, Mikrofinans ve Mikro Girişim Programı'ndan alınan krediyle üretilen ayakkabı, temizlik maddeleri, giyim ve oyuncak gibi ürünler yer aldı.

UNRWA Genel Komiser Yardımcısı Sandra Mitchell, açılış konuşmasında söz konusu programın iş imkanı sağlama konusunda önemli rol üstlendiğini belirterek, "Filistin yönetiminin destekleriyle başarıya varan Mikro Girişim Programı'nın gelecekte daha da büyüyeceğini görüyorum." dedi.

Mitchell, UNRWA'nın çalışma alanı olan Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 26 milyon dolarla 41 bin mikro girişimciye kredi sağladığını dile getirdi.

UNRWA, küçük girişimcilere kredi sağlamak amacıyla 25 yıldan bu yana Ürdün, Suriye, Lübnan, Gazze ve Batı Şeria'da Mikofinans ve Mikro Girişim Programı yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler