Ünlü ekonomistin 'dolar 21'e düşer' tahmini tutar mı?

Ünlü ekonomistin 'dolar 21'e düşer' tahmini tutar mı?

Brooks'a Göre Lira Serbest Bırakıldığında Keskin Düşüş Bekliyor, Ancak Uzun Vadede Güçlenecek

Goldman Sachs'in eski ekonomisti ve Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) başekonomisti Robin Brooks, Türk Lirası'nın (TL) dolar karşısında değer kazanacağına inanıyor. Brooks, döviz kurlarının serbest bırakılması durumunda dolar/TL'nin 21 seviyesine düşeceğini öne sürdü.

Türkiye'de 28 Mayıs seçimlerinden önce Merkez Bankası'nın (MB) arka kapı satışları ve piyasa dışı düzenlemelerle baskılanan döviz kurları, seçimlerin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak serbest bırakılmanın ardından dolar/TL ve avro/TL hızla yükselmişti. Dolar/TL, MB'nin haziran ayındaki faiz toplantısından sonra 25 seviyesinin üzerine çıkmıştı.

Döviz kurları dalgalı

Şu an dolar/TL 28,33, avro/TL ise 29,92 seviyesinde işlem görüyor ve döviz kurları dalgalı bir seyir izliyor. Robin Brooks, bu durumda liranın serbest bırakılması halinde sert bir düşüş yaşanacağını belirtiyor. Ancak bu düşüşün yalnızca ilk tepki olacağını ve liranın daha sonra güçleneceğini öngörüyor.

Çoğu kişiye çılgınca geliyor

Brooks, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Dolar/TL için gerçeğe yakın değerimiz 21. Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor. Hatta liranın serbest bırakılması durumunda keskin bir düşüş yaşayacağına dair neredeyse şüphe yok. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecektir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler