Uluslararası Sivil Havacılık Günü

Uluslararası Sivil Havacılık Günü

TESK Genel Başkanı Palandöken- "Havacılık sektörümüzün küresel boyutta aktif olması muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için önemli bir adımdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, havacılık sektörünün küresel boyutta aktif olmasının muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Palandöken, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, havacılık sektörünün günümüzde en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu belirtti.

Sivil havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve düzenli sürdürülmesi amacıyla 7 Aralık'ın Sivil Havacılık Günü olarak kutlandığını anımsatan Palandöken, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, ulaşımın her alanında yapılan yatırımlarla daha yükseğe çıkacaktır. Havacılık sektörümüzün küresel boyutta daha aktif olması muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için önemli bir adımdır. Bu günün vesilesiyle ilk askeri uçağımızı yapan Vecihi Hürkuş'u ve havacılık sanayimizin önderi Nuri Demirağ'ı rahmetle anıyor, Türk sivil havacılığına emek veren havacılarımızın ve tüm dünya havacılarının gününü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler