Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda

MHP İstanbul Milletvekili Erdem:"Demokrasi uğrunda mücadele eden aziz milletimize borcumuz var. Bu borç haklının hakkını vererek ödenebilir"-CHP İzmir Milletvekili Yiğit:"15 Temmuz'dan bugüne ortaya çıkan bilgiler, belgeler, ifadeler tehlikenin ne kadar b

TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında vatandaşların demokrasi uğrunda canları pahasına mücadele ettiğini vurgulayarak, "Demokrasi uğrunda mücadele eden aziz milletimize borcumuz var. Bu borç haklının hakkını vererek ödenebilir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türk Milleti'nin kararlı bir şekilde birlik ve beraberlik ruhu içinde kenetlendiğini ve hainlere karşı tek yürek olduğunu belirtti.

Darbe girişimi öncesine kadar yapılan sınavların ve mülakatla yapılan atamaların, adalette verilen kararların yalan olduğunu ifade eden Erdem, "Demokrasi uğrunda mücadele eden aziz milletimize borcumuz var. Bu borç, kamu spotları, övgü ile ödenemez. Bu borç haklının hakkını vererek ödenebilir. Milletimiz yeni yanlışlarla mağdur edilmemelidir." diye konuştu.

Tasarıda yer alan yabancılara yönelik oturma ve çalışma izniyle ilgili düzenlemeleri eleştiren Erdem, yabancılara açılan bu kapıların, milletin istihdamına açılan kapılara kilit vuracağını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini, her darbenin ülkeyi ve demokrasiyi en az 20 yıl geriye götürdüğünü, artık toplumun yeni bir darbeye tahammülü olmadığını vurguladı.

"15 Temmuz'dan bugüne ortaya çıkan bilgiler, belgeler, ifadeler tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya çıkarmıştır." diyen Yiğit, ancak bu noktaya gelinmesine yol açan bir yönetim boşluğu olduğunun da görmezden gelinemeyeceğini savundu.

Çağdaş demokrasilerin üç temel ayağının, özgürlük, eşitlik ve adalet olduğunun altını çizen Yiğit, darbe girişimi sonrası süreçte bu üç temel unsurun korunması konusunda hükümeti duyarlı olmaya davet etti.

Yiğit, tasarıdaki yabancı istihdamına ilişkin düzenlemeleri de eleştirdi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise konuşmasında olağanüstü hal ve kanun hükmünde kararnamelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Olağanüstü halin hükümete verdiği yetkilerin çok dikkatli ve titizlikle kullanılması gerektiğini savunan Beştaş, gözaltı uygulamaları ve basın özgürlüğü gibi konularda hassasiyet beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan liderler zirvesine ve partisinin bu zirveye davet edilmemesine değinen Beştaş, "HDP bu ülkenin partisi değil mi?" diye sordu.

-"Yabancılara 'ne olursa olsun gel' diyoruz"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkati çekti.

İktidarın tasarı ile kendi vatandaşlarının aleyhinde bir düzenlemeye imza attığını, yabancı ülke vatandaşlarının istihdamının önünü açtığını ifade eden Torun, "Gelişmiş ülkeler vatandaşlarımıza turist vizesi dahi vermezken, biz yabancı ülkelerin vatandaşlarına 'gel, ne olursa olsun gel' demekteyiz. Hiçbir kontrole tabi tutmadan, beyan esası üzerinden istihdam edilmelerinin önü açmaktayız." değerlendirmesini yaptı.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise FETÖ'nün darbe girişiminin iktidar, muhalefet ve vatandaşın elbirliği ile bertaraf edildiğini, bunun Türkiye'nin demokrasisi için önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

Süreçte, gazete ve televizyonların kapatılmasının ise çok sayıda gazetecinin bir gecede işsiz kalmasına ve aileleriyle birlikte geniş bir kitlenin mağdur olmasına yol açtığını savunan Özdiş, uygulamalarda hukuk ve adaletten ayrılınmaması gerektiğinin altını çizdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :