"Uludağ Gözlem Festivali" yarın başlayacak

"Uludağ Gözlem Festivali" yarın başlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, gökyüzüne ve astronomiye meraklı olanları "Uludağ Gözlem Festivali"ne davet etti

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından 3 gün sürecek "Uludağ Gözlem Festivali" (AstroFest 2015) yarın başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTM'de yaptığı açıklamada, gökyüzüne ve astronomiye meraklı olanları yarın Uludağ’da başlayacak festivale davet etti.

Kenti fiziki açıdan geliştirirken eğitimden sanata kadar her konuda çalışmalar yapıldığını belirten Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin hayatın her alanında olduğunu, yerel yönetim olarak gelişen ve büyüyen Türkiye'de Bursa'yı daha da güçlendirdiklerini kaydetti.

Altepe, çok yönlü bir şehri olan Bursa'nın potansiyelinin ve kentteki bilginin üretime dönüştürülmesinin gayretinde olduklarını vurgulayarak, "Bursa'da teknolojiyi sonuna kadar kullanmayı ve yeni markalar oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda eğitime de büyük önem veriyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri olan BTM'de gençlerimiz okullarda aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürebiliyor. Burada 300'ün üzerinde deney düzeneği ve bilimsel cihaz var. Fen ilmiyle ilgili çalışmaları yaparken aynı zamanda toplumun ilgisini çeken bilim ve astrofest gibi şenlikleri de düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Astrofest’in hafta sonu Uludağ'da yapılacağını aktaran Altepe, şu bilgileri verdi:

"Gençlerimizin ufkunu açan çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. BTM'nin yeni bölümü de uzay, havacılık ve astronomi üzerine hazırlanıyor. Bursa'da havacılığın gelişmesi de en büyük hedeflerimizden. Bize üretici gençlik lazım. Bilim şenlikleri ve organizasyonlarla çocuklarımızı bilimle, üretimle ve teknolojiyle bir araya getiriyoruz. Gökyüzü meraklıları üç gün boyunca Uludağ'da astronomiyle ilgili çalışmalar yapacak, derinlemesine bilgi sahibi olacaklar, dersler alıp kamp yapacak ve gece de gökyüzünü, gezegenleri inceleyecekler."

- Uludağ'da görsel şölen

Etkinlik, Bursa BTM tarafından 7-9 Ağustos'ta Uludağ'da yapılacak.

Uludağ Gözlem Festivali'nde, gündüzleri astronomi alanında uzman akademisyenler tarafından farklı konularda konferanslar verilecek. Havanın kararmasıyla Ay'ın, gezegenlerin, takım yıldızlarının ve birçok gök cisminin dev teleskoplarla gözlemleneceği etkinlikte, astronomiye halkın daha çok ilgi göstermesinin sağlanması amaçlanıyor. 

Festivalde, gök cisimlerinin fotoğraflanması ile uzay ve mekan gibi kavramlar irdelenecek ve astro fotoğrafçılık eğitimi de verilecek. Uludağ'da Oteller Bölgesinde gerçekleştirilecek festivale katılacaklar çadırda veya otelde konaklayacak. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı