Uetd Dortmund Buluşması

Uetd Dortmund Buluşması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)- "Avrupa'daki, bütün vatandaşlarımıza, isteyen herkese, bir kampanya başlatıyoruz, her eve bir al bayrak, bir Kur'an-ı azimüşşan, bir Türkçe sözlük göndereceğiz inşallah"- "Biz iktidara geldiğimizde 1 dola

DORTMUND (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa'da yaşayan bütün Türk vatandaşlarına, isteyen herkese, her eve bir al bayrak, bir Kur'an-ı azimüşşan, bir Türkçe sözlük göndereceklerini bildirdi.

Davutoğlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Almanya'nın Dortmund kentinin en büyük spor salonu Westfalenhalle'da düzenlenen "Dortmund Buluşması"nda yaptığı konuşmada,  muhalefetin, 17 milyon kişinin 250 liranın altında yaşadığını iddia ettiğini anımsattı.

İktidara geldiklerinde öğrenci bursunun 45 lira olduğunu belirten Davutoğlu, şimdi sadece lisans öğrencilerine 300, yüksek lisans öğrencilerine 660 ve doktora öğrencilerine 990 lira verdiklerine dikkati çekti. 

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu 17 milyon nereden çıkıyor Kılıçdaroğlu? Yalan, bütün hayatı yalanla ve verilen yanlış hesaplarla geçiyor. Biz iktidara geldiğimizde 1 doların altında yaşayan vatandaş oranı, yüzde 0,5'ti, şimdi kimse kalmadı. 2 doların altında yaşayan yüzde 3,5'ti, kimse kalmadı, 4 doların altında yüzde 30'du. Kılıçdaroğlu onu hatırlıyor. Yaklaşık 17 milyon kişi biz geldiğimizde günde 4 doların altında yaşıyordu. Ama şimdi günde 4 doların altında yaşayan sadece yüzde 3, onu da en kısa zamanda inşallah tasfiye edeceğiz.

Türkiye'de hiç kimse bu anlamda yoksulluk sınırının altında yaşamayacak, onurla geleceğe bakacak. Eğer kişi başına düşen gelir, 3 bin dolarlardan 10 bin 500 dolara çıkmışsa, aslında sadece bu rakam bile Kılıçdaroğlu'nun bu yalanlarını yerle bir eder. 

Gelelim Sayın Bahçeli'ye. Türkiye'yi bize nasıl devrettikleri belli iken, burada gelip yeni birtakım kendisinden menkul anlayışlarla sizlere hitap ediyor. Biz onlardan Türkiye'yi devraldığımızda Avrupa'daki gurbetçilerimiz, Kululu vatandaşımızın dediği gibi 'Başları dik dolaşamıyordu.' Ama şimdi sizler şahitsiniz. Değerli vatandaşlarımız, bizim dönemimizde başınız dik dolaştınız mı Avrupa sokaklarında, hiç başınızı öne eğdik mi sizin? Öyle öne eğmeyeceğiz, başınız hiç öne eğilmeyecek Allah'ın izniyle. Çünkü arkanızda güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 12 yıldır basiretle idare eden ve 2023'e kadar da götürecek olan kudretli ve şefkatli Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi inşa edecek AK Parti kadroları var, AK Parti kadroları." 

-"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği onurlu bir kimliktir"

Buluşmada yeni bir kampanyayı da başlatan Başbakan Davutoğlu, "Avrupa'daki, bütün vatandaşlarımıza, isteyen herkese, bir kampanya başlatıyoruz, her eve bir al bayrak, bir Kur'an-ı azimüşşan, bir Türkçe sözlük göndereceğiz inşallah" diye konuştu. Davutoğlu, bunları vermenin boyunlarının borcu olduğunu vurgulayarak, Avrupa'da yaşayan vatandaşların Türkiye'yi özlediklerinde al bayrağı koklayabileceklerini, bir nasihat, bir güzel kelam duymak duymak istediklerinde "kadim kelamı" açıp okuyabileceklerini ve sözlükle de Türkçe'yi yeni nesillere aktarabileceklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ayrıca demokrasiyle birlikte, 12 yıl içinde Türkiye'de gerçekleştirmek istedikleri en önemli hedeflerden birinin de milli birlik ve beraberlik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyan herkes insan onuruna yakışır şekilde yaşar, bu Şeyh Edebali'den aldığımız düsturdur. Yani 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan herkes, etnik ve mezhebi kimliği ne olursa olsun, bölgesi ne olursa olsun, dili ne olursa olsun azizdir, onurludur ve o onuru korumak devletin görevidir. 

Buradan, Avrupa'dan bütün dünyaya da haykırıyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği, onurlu bir kimliktir ve her halükarda korunacaktır. Bu kimliği taşıyan ister yurt dışında pasaportla olsun, ister yurt içinde nüfus kağıdıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin himayesi altındadır, kimse ona dokunamaz, kimse ona meydan okuyamaz." 

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı