TZYMB’nde Tamkoç Dönemi

TZYMB’nde Tamkoç Dönemi

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği (TZYMB) Konya Şubesinin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı Cumartesi günü Birlik Merkezinde yapıldı.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde TZYMB Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Ahmet Tamkoç, Prof. Dr. Seydi Ahmet Bağcı, Murat Akbulut, Cemil Şan ve Ali Dündar’dan oluştu.

TZYMB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Ahmet Tamkoç, Türk tarımına hizmetin kutsal bir görev olduğunu belirtti. Tamkoç, “Ülkemizde tarımsal kullanımdaki topraklarımız, su ve genetik kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Önümüzdeki elli yılda dünyamızı ciddi tehlikeler beklemektedir. Türkiye’de bu tehlikenin içindedir. Küresel iklim değişikliği ve küresel şirketler, gittikçe daralan tarım alanları için ciddi sorunlar getiriyor. Modern tarım teknikleri ile birim alandan alınan verim arttırılmasına rağmen mevcut gıda sistemi artık dünya nüfusunu beslemekte yetersiz kalıyor. Çözüm su, toprak ve enerji kaynaklarını akılcı, sorumlu ve geleceğe de taşıyabilecek biçimde kullanmaktan geçiyor. Açlığın ve yetersiz beslenmenin gündemde olmadığı, güvenli gıdalar tüketebildiğimiz bir dünya ve Türkiye için; başta politika oluşturucular ve yöneticiler olmak üzere, hep birlikte çaba sarf etmeyi kendimize bir görev olarak görmekteyiz. Bu aşamada Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği adına önemli çalışmalar bizleri beklemektedir.” diyerek, TZYMB Konya Şube Başkanlığını devraldığı Murat Akbulut ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

tzymb’nde-tamkoc-donemi-(1).jpeg