TÜROB'dan "Komşunu Al Gel Kampanyası"na destek

TÜROB'dan "Komşunu Al Gel Kampanyası"na destek

TÜROB Başkanı Bayındır: - "Bu tür bir kampanya olumlu olacaktır. Yurt dışındaki Türklerin turizm açısından önemli bir potansiyeli bulunuyor. Sektör olarak bu konuda gerçekleştirilecek her türlü uygulamaya destek olacağız"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışındaki vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Komşunu Al Gel Kampanyası" başlatmasına ilişkin, "Bu tür bir kampanya olumlu olacaktır. Yurt dışındaki Türklerin turizm açısından önemli bir potansiyeli bulunuyor. Sektör olarak bu konuda gerçekleştirilecek her türlü uygulamaya destek olacağız." ifadelerini kullandı.

Bayındır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışındaki vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Komşunu Al Gel Kampanyası" başlatmasına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, kampanyayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bu tür bir kampanyanın olumlu olacağını, yurt dışındaki Türklerin turizm açısından önemli bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Bayındır, sektör olarak bu konuda gerçekleştirilecek her türlü uygulamaya destek olacaklarını kaydetti.

Bayındır, bu tip kampanyaların olumlu olduğunu ancak sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları aşabilmek için başka destekler de beklediklerini belirterek, "Türkiye'nin uluslararası arenada imaj ve itibar yönetimini acele devreye sokması gerekiyor. Turizm sektöründen bir profesyonelin bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevine getirilmesi, sektördeki gelişmelerin ve sektör örgütlerinin de dahil edilmesi ile yapılacak çalışmaların doğrudan planlamasına katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin SGK primlerinin en az bir yıl ertelenmesi, primlerin yüzde 50’sinin İşsizlik Fonu, İŞKUR veya Hazine tarafından karşılanmasının sağlanması ve banka kredileri konusundaki sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini aktaran Bayındır, sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerin tüm ülkeyi etkilediği göz önüne alınarak, açıklanan, açıklanacak desteklerin coğrafi bölge belirtilmeksizin tüm ülkeyi kapsamasının önemli olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler