TÜRKPATENT'ten "Üniversiteler Patent Yarışması"

TÜRKPATENT'ten "Üniversiteler Patent Yarışması"

Türk Patent ve Marka Kurumunca, "Patentle Türkiye-1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması" düzenlendi- Üniversite öğrencileri yarışmaya, 31 Aralık'a kadar "www.patentleturkiye.gov.tr" internet sitesinden başvurabilecek

ANKARA (AA) - Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT), "Patentle Türkiye-1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması" düzenlendi.

TÜRKPATENT'ten yapılan açıklamada, üniversitelerin sınai mülkiyet sistemi içinde daha aktif yer alması için çeşitli proje ve faaliyetler yürütüldüğü belirtildi.

Üniversitelerde patent farkındalığının artırılması, öğrencilerin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve ülkenin teknolojik gelişiminde önemli yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amacıyla "Patentle Türkiye-1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması"nın düzenlendiği ifade edilen açıklamada, başvuruların jüri tarafından değerlendirileceği ve birinciye 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 10 bin lira para ödülü verileceği kaydedildi. Ayrıca, ilk 5'e giren adaylara uluslararası buluş fuarlarına, ilk 10'a giren adaylara da Fikri Mülkiyet Akademisinin düzenleyeceği eğitimlere katılma imkanının sağlanacağı belirtilen açıklamada, bu adaylara dizüstü bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller verileceği ifade edildi.

Üniversite öğrencileri, "Patentle Türkiye-1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması"na, 31 Aralık'a kadar "www.patentleturkiye.gov.tr" internet sitesinden başvurabilecek. Sonuçlar gelecek günlerde belirlenecek tarihte ilan edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler